Ljubav, Seks, vesti, Zanimljivosti, Žene

Naučnici dokazali: Muškarci su programirani da žele mlađe žene.

Novo istraživanje otkriva da muškarci svih godina maštaju uglavnom o jednom tipu devojaka - ženama u svojim ranim i srednjim dvadesetim godinama, prenosi Domino magazin.

Naime, istraživači u Finskoj su ispitali 12.656 muškaraca i žena uzrasta od 18 do 49 godina i otkrili da se rezultati razlikuju u zavisnosti od pola. Žene su najčešće bile zainteresovane za muškarce svojih godina ili malo starije. Tačnije, žene u svojim ranim dvadesetim godinama preferirale su muškarce oko četiri godine starije od njih, dok se ta razlika sa godinama smanjivala.

Muškarci su sa druge strane bili zainteresovani za jednu određenu grupu, odnosno za one u njihovim srednjim dvadesetim godinama. Čak su ih i više od starijih privlačile dosta mlađe žene - one u kasnoj adolescenciji i ranim dvadesetima.

Istraživači su izveli zaključak da žene biraju starije muškarce prema onome što su im u stanju ponuditi u materijalnom i smislu sigurnosti, dok su muškarcima najprivlačnije žene u svojim dvadesetim godinama zato što su tada najplodnije.

 

*Tekst se ne odnosi na osobe sa fotografije kojom je ilustrovan.

beogradnocu.com