Holivud, Kolumne, vesti

Od beskućnika do milionera. Ovo su priče o onima koji nisu bili toliko srećni da imaju jaku podršku, već su do ostvarenja svojih snova došli trnovitim putem beskućnika.

1. Jim Carrey: danas je mega zvezda Holivuda, a kao tinejdžer je bio prisiljen da napusti srednju školu jer je porodica ostala bez ikakvih sredstava. Svi zajedno su živeli u starom kombiju na raznim parkinzima širom Kanade! Potom je kombi zamenjen kamperskim šatorom u dvorištu njegove starije sestre. Kasnije će poznati komičar izjaviti da je svoj prepoznatljivi smisao za humor razvio baš u tom periodu nezamislive oskudice jer mu je smeh pomogao da opstane.

Od beskucnika do milionera.jpg1

2. Halle Berry: došla je u Čikago da postane glumica, ali nije uspela. Porodica je prestala da joj šalje novac i, danas prebogata i slavna Halle, bila je primorana da se sa ulice skloni u prihvatilište za beskućnike. U jednom čuvenom razotkrivajućem intervjuu rekla je da je baš u tom opasnom i sumornom okruženju prihvatilišta naučila da se izbori za sebe, da preživi svaku situaciju i da pogleda život iz žablje perspektive. Sve to joj je pomoglo, kaže, da na sledećoj audiciji zablista autentičnim sjajem, a pre svega hrabro.

3. Ella Fitzgerald: neprevaziđena kraljica džeza. Bogata, priznata, poznata! A počelo je kao noćna mora. Nakon smrti majke bila je godinama zlostavljanja od strane očuha. Smeštena je u dom za devojčice odakle je pobegla. Nezaštićena i pod teškim traumama, lako je postala plen mafije, a time i policijska „mušterija“. Ležala je i zatvorsku kaznu, ali po izlasku na slobodu sreća joj se osmehnula tako što je prošla audiciju i počela da peva u Apolo teatru 1934.godine. Sve ostalo je odavno ušlo u legendu. Umrla je 1996., a njen lik je ovekovečen na poštanskoj marki 2007.godine.

4. Harry Houdini: najveći iluzionista ikad. Potpuno neshvaćen od roditelja kada im je saopštio svoju želju da se tome posveti, dečak Hudini je rešio da pobegne od kuće. Auto-stopom je došao u Misuri, nasumično. Više gladan nego sit, „lovio“ je ili sam smišljao trikove koji će ga proslaviti. Primoran, odlazi u NY da živi s ocem. Godinama je prosio na ulici usled potpune nemaštine. Na ulici je i zaradio prve pare od mađioničarskih trikova i tako je krenulo. Danas je njegovo ime etalon za iluziju.

Od beskucnika do milionera.jpg2

5. Hilary Swank: odrasla je u kamp prikolici sa majkom. Ambicija majke odvela ih je u CA da se Hilari oproba na polju glume. Tamo su noću spavale u potpuno praznoj tuđoj kući namenjenoj prodaji. Ali, ujutro su morale van iz kuće da ne ometaju buduće kupce, pa bi boravile u njihovom prepotopskom automobilu. I tako sve do prvih uloga. Danas poseduje imovinu vrednu 40 miliona dolara, a dobila je dva Oskara pre svoje tridesete.

 

Foto: imdb.com

beogradnocu.com