Kolumne, vesti

Oprezno: Ovo su pića od kojih ćeš se ugojiti.

Svi volimo da pijemo, i od toga vas ne odvraćamo. Međutim, svi volimo i da budemo vitki i atraktivni. Zato predstavljamo šest “ubica vitkosti” u obliku alkoholnih pića, koje bi trebalo da izbegnete kad god je to moguće.

1. Bilo šta i tonik - Ova naizgled bezopasna kombinacija predstavlja vrlo ozbiljan kalorijski paket. Tonik bez ičega drugog sadrži 90 kalorija i 22 grama šećera po turi. Dodaš votku, popiješ tri takve i uneo si u organizam 550 kalorija.

Rešenje: zameni tonik kiselom vodom i ukrasi limunom kako bi dobio približan ukus.

2. Jack i Coca Cola - Coca-cola je generalno jako loša za mešanje sa bilo kojim alkoholom. Oko 100 kalorija i skoro 30 grama šećera po jednoj turi u kombinaciji sa alkoholom garantuje katastrofu.

3. Tamna piva - Tamna piva se ubrajaju u kalorijske bombe. Guinness Stout na primer ima čak 170 kalorija po krigli. Najbezbolnije rešenje je prelazak sa tamnog na svetlo pivo.

4. Energetski napici - Ukoliko niste znali “energija” doslovno znači “kalorije”. Naime, Red Bull sadrži 100 kalorija i 27 grama šećera, a kada ga pomešte sa vodkom, „bomba” ume da dostigne i do 600 kalorija. Poređenja radi, toliko sadrži i jedan Big Mac.

5. Long Island Iced Tea - Ako pomešate rum, vodku, tekilu, Triple sec i džin, dodate Coca-Colu i voćni miks... pa sve vam je jasno. Samo jedna ovakva doza sadrži preko 700 kalorija.

 

beogradnocu.com