Kolumne, vesti

Ova stara japanska mudrost će otkriti šta zapravo oblik nokta govori o nama.

Manikir i pedikir zaboravimo. Novi azijski trend nokte ne koristi samo za ukrašavanje. A kao što su oči prozori duše, Japanci veruju da oblik noktiju otkriva karakter osobe.

Pogledajte sliku, pronađite oblik svojih noktića, a zatim pročitajte što on govori o vama.

1. Ako imate dugu ploču nokta koji je otprilike jednako širok u korenu i pri vrhu, spadate u skup “uravnoteženih romantika blagog karaktera”. Verovatno imate razvijeniju desnu stranu mozga, kao i maštu. Uredni ste i kreativni, ali vas atmosfera lako može povući i zavesti, stoga budite oprezniji i manje naivni.

2. Ako vam se ploča nokta širi prema sredini onda ste “teoretičar kratkog fitilja” što znači da brzo planete (češće kad vam neko kaže da vaša teorija o nečemu ne valja). Verovatno vam je razvijenija leva strana mozga i vrlo ste elokventni. Jasno kažete sve što mislite. Ponekad ste ipak nestrpljivi i lako planete, stoga bi bilo dobro da usporite i poradite na tome.

3. Ako su vam nokti jajoliki ili elipsasti, onda ste sigurno “opušteni kuler” koji pre svega ceni mir. Jako ste društveni, a vaš karakter sviđa se mnogim ljudima. Ponekad vas ipak okarakterišu kao ‘praznoglavu’ osobu ili osobu koja ne brine ni za šta. Pripazite da zbog toga ne izgubite prijatelje.

4. Ako su nokti četvrtasti, “ozbiljni ste i tvrdoglavi”, a “najverovatnije ste muškarac”. Imate hrabrosti i moć ubeđivanja, a u ovoj kategoriji su najčešće muškarci. Ozbiljan stav je dobra stvar, ali vaša tvrdoglavost i nefleksibilnost su poput nesavršenosti na dragom kamenu. Budite prilagodljiviji i manje tvrdoglavi!

5. Oni s trouglastim noktima (i obrnutim trouglom) su srećni jer spadaju u grupicu “osećajnih genija”. Uvek smišljate nešto novo i primećujete detalje koji drugima promaknu. Obrnuti trouglići ponekad znaju biti malo nasrtljivi, a obični trouglići previše osetljivi, i ne podnose glasne i nediskretne ljude oko sebe.

6. Oblik badema znači da ste “odani i iskreni”. Imate razigranu maštu i uvek ste iskreni i ljubazni prema svima. Veoma ste pristojni, ali tolerancija vam nije jača strana – pucate kad se nađete u situaciji koju ne možete prihvatiti. Ohladite glavu u takvim trenucima.

7. Ovaj pomalo neobični oblik mača označava “ambicioznog idealistu”. Ne oklevate da zasučete rukave i ostvarite sve svoje ciljeve. Šta god vam pomaže da dostignete svoje ideale – pristajete na to! Međutim, saradnja s drugima je nešto na čemu bi trebalo da poradite. Izluđuju vas osobe koje stvari rešavaju u sporijem tempu i ne mogu pratiti vaš.

 

beogradnocu.com