vesti, Zanimljivosti

Otvoren hotel za ljubitelje Harija Potera!

Verovali ili ne, u Londonu je otvoren hotel za prave ljubitelje Harija Potera, koji neodoljivo podseća na Hogvorts. U hotelu vas gotovo sve asocira na magiju i čarobnjake, a na policama je moguće naći i knjige čini. Ono što posebno doprinosi vernom izgledu hotela jeste što je objekat star 163 godine!

Međutim, i cene su krajnje magične; u trokrevetnim sobama noćenje košta 249 funti (oko 315 evra), a u petokrevetnim, 363 funte (oko 460 evra), pa većini preostaje jedino da tu sumu pokušaju da dobiju pomoću nekih čini.

hari poter hotel (2)

Hotel svojim gostima i “Hari Poter turu”, koja, pored smeštaja uključuje i obilazak nekih destinacija gde su snimane pojedine scene filmova “Hari Poter”, kao i odlazak u studio Varner Brosa, u kome je film napravljen, prenose Novosti.

hari poter hotel (1)

“Sobe su inspirisane filmovima o Hariju Poteru. Pored baldahina iznad kreveta, opremljene su i raznim posudicama za pravljenje napitaka, kovčezima kakve smo mogli videti u filmu”, rekla je Serena fon der Hade, partnerka hotela “Džordžijska kuća“. “Želeli smo da gostima obezbedimo zaista magično iskustvo, tako da je eneterijer hotela zaista originalan i kreativno uređen, a inicijalna ideja je bila da privučemo decu, ali i odrasle”.

 

 

Foto: georgianhousehotel.co.uk

beogradnocu.com