vesti

Ovaj ručak je zlata vredan.

Restoran Stara Sent Andrea, vam priprema jedno iznenađenje, obratite pažnju. U susret predstojećem Sajmu turizma, beogradski restoran Stara Sent Andrea i Nacionalna Turistička organizacija Crne Gore, organizuju vrhunsku gastronomsku manifestaciju - Tajne južnog Jadrana.

Naime, u periodu od 21. februara do 23. marta, restoran Stara Sent Andrea predstaviće specijalni meni sačinjen od odabranih specijaliteta pripremljenih od divlje morske ribe i plodova mora, koji će svakodnevno stizati pravo iz jadranskih ribarskih mreža.  Za mnoge, biće ovo jedinstvena prilika da probaju grdobu ili škarpinu, neke od vrsta ribe koje se u Srbiji ne konzumiraju često.

restoran Stara Sent Andrea

Fotografisano u Restoran Stara Sent Andrea

Tako će se na zemunskoj obali Dunava, na meniju restorana Stare Sent Andrea, naći sveži ulovi crnogorskih ribara, koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora. Uz zvuke mediteranske muzike imaćete retku priliku da, tokom ovog jedinstvenog gastronomskog festivala, svakodnevno probate najcenjenije vrste jadranske ribe poput San Piera, zubatca, brancina, oradu, pagara, kernju, škarpinu...

Svu ovu ribu će istog jutra i samo nekoliko sati pre nego što se nađe u vašimtanjirima, uloviti ribari s juga Crne Gore. Osim divlje morske ribe u ponudi će biti i škampi, gambori, hobotnice, kao i nekoliko vrsta morskih školjki.

-Ne zaboravite da pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i autentičnih, dragocenih ulova iz jadranskih dubina, ali i fine nijanse u ukusima koje zavise od njene svežine.

restoran Stara Sent Andrea

Fotografisano u Restoran Stara Sent Andrea

Za njih, ali i sve one koji žele da upoznaju ovu kod nas veoma retku gastronomsku ponudu, ovo je jedinstvena prilika da dožive neuporedivo i po svemu autentično iskustvo, kakvo je veoma retko jer iz ekonomskih razloga na tržištu preovladava ponuda gajene i zamrznute ribe i plodova mora - kaže šef kuhinje restorana Stara Sent Andrea Novica Kovačević.

Ono što je bitno da vam napomenemo jeste da će osim formiranja specijalnog menija, i cene u Staroj Sent Andrei biti specijalne - nešto niže od uobičajenih. Tako da ne morate da brinete osvom novčaniku kada je reč o ovako divnom porodičnom ručku ili večeri sa svojom voljenom osobom. Gastronomskom ugođaju će doprineti i promotivna ponuda vina najpoznatijih vinarija iz Srbije i Crne Gore. Gosti će moći da uživaju i u stalnoj vinskoj karti koja obuhvata italijanska (najviše toskanska), francuska, kao i vina Novog sveta.

I dok budete otkrivali ove Tajne južnog Jadrana, u bašti restorana Stare Sent Andrea svakodnevno će se u kotliću pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara. Kako su nam rekli u restoranu, samo pravi poznavaoci riblje kuhinje znaju koliko je teško napraviti čorbu u kojoj nema rečne ribe.

restoran Stara Sent Andrea

Fotografisano u Restoran Stara Sent Andrea

Restoran Stara Sent Andrea neće ostati dužna ni onima koji bi da se zaslade, tako da će za dezert biti ponuđeni mnogi kolači, pite i svi oni slatkiši koje vredne ruke osoblja ovog restorana prave svakodnevno. Ne propustite još ovih mesec dana koliko traju Tajne Južnog Jadrana i dođite da osetite duh mediterana.

Besplatnu rezervaciju za restoran Stara Sent Andrea možete izvršiti putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice - beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili Online.

 

beogradnocu.com