Magazin

Nekada su stari hitovi pravo osveženje u standardnim repertoarima koji su predviđeni za kafane i klubove.  Zna se dobro bez kojih pesama ne može da prođe ni jedna svirka. Neke su dosadile i Bogu i narodu, pa i pevačima koji ih pevaju, ali su prosto neizostavni deo set liste. A onda recimo, Slađa Alegro zapeva pesmu, "Isplači se biće ti lakše" koju je zapravo otpevao Jašar Ahmedovski na početku karijere, i cela kafana peva u glas. Da nije Slađe, budimo iskreni, malo ko bi se setio da ovu pesmu naruči u kafani.

staletovic haos

Sećate li se Zorana Vaneva koji je napravio bum pesmom "Južna pruga" a onda nestao sa estradne scene? Ako se ne sećate ovog pevača, sigurno ćete prepoznati stihove pesme koji glase: " Skoplje, Beograd, Beč, i dalje na zapad..." Sada vam je već poznatije zar ne?

marina viskovic

Pesmu Mutivoda na koju otkidaju i žene i muškarci otpevala je Sanja Đorđević  1999. Godine. Ovu pesmu rado pevaju sve mlade pevačice, a osim Mutivode pesma koja je poslednjih meseci ponovo postala hit je pesma Suzane Jovanović - Ko me jednom prevari, koju je "oživela" Aleksandra Bursać.

Stare balade Dragane Mirković često na svojim nastupima izvodi Andreana Čekić. To su one balade za fajront, kada se razbije i po koja čaša...

Ipak, postoje pesme koje nikada nisu imale fazu mirovanja već su bile i ostale hitovi za sva vremena.

Poput ove pesme legendarnog Tome Zdravkovića.

beogradnocu.com