Korčagin, vesti

Slikano u Kafana Korčagin

Oživeli Maršala Tita u kafani Korčagin.

"Uz Maršala Tita, junačkoga sina, nas neće ni pakao smest" - orilo se sinoć u kafani Korčagin. Poklonici socijalističkih vremena, partizanske tradicije, Tita, Partije i velike zemlje Jugoslavije održali su svoju tradicionalnu proslavu. Pevalo se, a najglasnije se čulo "Druže Tito mi ti se kunemo" i "Hej sloveni". Sedmi put za redom, u jedinoj kafani u gradu koji neguje komunističko-socijalističku tradiciju posleratne
SFRJ, proslavljen je Dan mladosti, Titov rođendan.

korcagin devojke

Slikano u Kafana Korčagin

Dok je predsednik SFRJ bio živ ovaj dan je bio državni praznik. Slavila ga je cela zemlja, štafeta je putovala sa kraja na kraj Jugoslavije, da bi tradicionalno bila predata maršalu na stadionu JNA. Poslednji put Tito je primio štafetu 25. Maja 1979. godine iz ruku mlade Albanke. Komunistička tradicija privukla je pažnju mnogih mladih ljudi koji su rođeni nakon Titove smrti, ali ih duh tog vremena i opuštena atmosfera u kafani Korčagin privlače, pa tamo često izlaze sa društvom. Tako je bilo i preksinoć kada je kafana Korčagin bila prepuna ljudi. Igralo se, pevalo i atmosfera je baš bila u duhu komunizma. Onaj ko bi ušao u kafanu čiji je enterijer urađen baš u duhu tog vremena, pomislio bi da vreme Titove Partije još uvek živi.

korcagin-devojke2

Slikano u Kafana Korčagin

Interesanto je da su i mlađi gosti znali i pevali pesme koje su bile aktuelne pre oko 50 godina. Da je živ, Maršal koji je bio na čelu Jugoslavije tačno 35 godina, preključe bi napunio 116 godina. Ova proslava u kafani Korčagin održana je u potpunosti u čast bivšim vremenima, bivšem predsedniku i za neke večnom idolu. Ukoliko se uželite slika koje opisuju ovo vreme, obavezno posetite kafanu Korčagin i odlutajte bar na tren u neko drugačije prošlo vreme.

 

beogradnocu.com