Magazin

Kada je u pitanju parking Beograd zna da bude vrlo haotičan i nerazumljiv, a tokom noći, ako ne znate pravila može doći do zabune pri parkiranju, ili prilikom odabira idealnog parkinga u Beogradu dok idete u izlazak. Kako bismo vam olakšali muku koja mnoge muči kada je u pitanju Beograd noću, odlučili smo da vas temeljno i detaljno sprovedemo kroz pravila po kojima funkcioniše parking Beograda i to u večernjim časovima, kada planirate izlazak. Nakon ovog teksta, nećete imati nedoumice i znaćete gde možete pronaći parking u Beogradu u odnosu na to gde ste odlučili da izađete te večeri.

Glavno mesto na kome se odvija čuveni noćni život Begrada leti su definitivno splavovi, dok su zimi najpopularniji klubovi smešteni u Sava Mali, Beton Hali i u samom centru grada. Beograd je poznat po velikoj ponudi mesta sa raznolikom ponudom za noćni život, a ovi lokali smešteni su širom grada, pa nećemo zapostaviti ni jedan deo grada poznat po burnom noćnom životu, bilo da je reč o letnjoj ili zimskoj sezoni. Evo kako funkcioniše parking u Beogradu i kako se možete snaći ako vam je potreban parking u Beogradu noću.

Ulaz u garažu

Parking Beograd noću - gde se sve možete parkirati

Pre svega, valja navesti sve mogućnosti kada je u pitanju parkiranje u Beogradu tokom večeri. Kada je reč o javnom parkingu u Beogradu, opcije su: parking mesta, parkirališta i garaže.

Parking Beograd zone

Kada su u pitanju javna parking mesta u Beogradu, prestonica je zonirana, a svaka zona ima svoja pravila kada je reč o plaćanju parkinga. Uži i širi centar grada dele se na 4 zone:

 • Zona A - “Ljubičasta zona” - ograničeno vreme parkiranja od 30 minuta - 100 din.
 • Zona 1 - “Crvena zona” - ograničeno vreme parkiranja od 60 minuta - 56 din.
 • Zona 2 - “Žuta zona” - ograničeno vreme parkiranja od 120 minuta -  48 din. (1h).
 • Zona 3 - “Zelena zona” - ograničeno vreme parkiranja od 180 minuta - 41 din. (1h)

Informacije o zoni videćete na saobraćanim znakovima koji se nalaze u blizini mesta na kojima parkirate. Zonu u kojoj ste parkirali odmah ćete prepoznati po boji znaka, a na njemu ćete moći da pročitate detaljno uputstvo o plaćanju parkinga u zoni.

Besplaran parking Beograd - noću je parking u zoni besplatan

Ono što je dobra vest za noćne ptice, jeste da se parking u Beogradu ne naplaćuje radnim danima od 21 do 08 časova, a subotom se plaća u periodu od 08 do 14 časova, dok je nedeljom parking potpuno besplatan.

Ovo znači da, ako u izlazak krenete radnim danima nakon 21 čas, subotom nakon 14, i nedeljom bilo kada  - parking nećete morati da plaćate, pa je praktično besplatan parking u Beogradu noću ono čime se prestonica može pohvaliti.

Parkirališta i javne garaže Beograd

Parkirališta i garaže se plaćaju po satu, danu, ili mesecu, a njihove cene vrlo su slične jedna drugoj. Parkirališta i javne garaže u Beogradu raspoređene su širom grada, pa ćete gde god da se uputite tokom večeri sigurno pronaći neku garažu ili parkiralište koje je u blizini.

Parking u centru Beograda - saveti za noćni izlazak

Gde parkirati u centru Beograda?”, pitanje je koje svakodnevno i svakonoćno muči stanovnike prestonice i one koji su došli da je posete.

Parking garaže u centru grada

Ono što najviše olakšava poduhvat parkiranja u centru Beograda, naročito noću, jesu garaže u Beogradu! U samom centru grada nalazi se 3 javne garaže: Zeleni venac, Obilićev venac garaža, Pionirski park. Odaberite onu koja je najbliža mestu u koje izlazite, a sve informacije o korišćenju neke javne garaže u centru grada saznajte u nastavku teksta.

Garaža Zeleni venac

Garaža Zeleni venac, logično, nalazi se na Zelenom vencu. Preciznije, na adresi Kraljice Natalije 13. Garaža Zeleni venac raspolaže sa 302 parking mesta, od čega je 1 rezervisano za vozila invalida, a 2 za parking mesta trudnica. Parking radi 00-24, svakog dana u godini. Na ulazu u parking postoji svetleći znak koji prikazuje broj slobodnih mesta, a garaža ima i lift.

Cene parkiranja u garaži Zeleni venac:

 • Za svaki započeti sat - 100.00
 • Dnevno jednokratno parkiranje - 1500.00
 • Mesečna pretplata 00-24 časa - 16000.00

Plaćanje parkinga obavlja se po izlasku iz parkirališta, a ovo se važi za svaku garažu i parkiralište u Beogradu.

Garaža Obilićev venac

Javna garaža Obilićev venac nalazi se u istoimenoj ulici u kojoj su smešteni i mnogobrojni barovi u kojima možete iskusiti čari noćnog života u Beogradu, a kraj samih kafića - nalazi se i ova javna garaža.

Garaža Obilićev venac raspolaže sa čak 804 parking mesta, od čega je oko 40 rezervisano za invalide, trudnice i vozila sa električnim pogonom. Tačna adresa garaže Obilićev venac je Obilićev venac 14-16, a ulaz u garažu je iz Ulice maršala Birjuzova. I ova garaža radi 00-24, svim danima u godini.

Evo kakve cene parkinga vas očekuju u garaži Obilićev venac:

 • Za svaki započeti sat - 120.00
 • Dnevno jednokratno parkiranje - 1500.00
 • Mesečna pretplata 00-24 časa - 17000.00

Garaža Pionirski park

Kod Pionirskog parka, preko puta Narodne skupštine, u neposrednoj blizini Terazija, nalazi se još jedna garaža u centru grada koju možete iskoristiti za parkiranje auta u Beogradu noću. Tačna adresa garaže kod Pionirskog parka je Dragoslava Jovanovića 2.

Broj raspoloživih parking mesta u garaži Pionirski park je 461, a 21 je namenjeno vozilima invalida. Kao i ostale garaže i parkirališta u Beogradu, koje smo do sada naveli, i ova garaža radi 00-24, 365 dana u godini.

Cene parkiranja u garaži Pionirski park:

 • Za svaki započeti sat - 100.00
 • Dnevno jednokratno parkiranje - 1500.00
 • Mesečna pretplata 00-24 časa - 16000.00

Parkiranje na javnom parkingu u centru grada

Preko dana, kao što smo naveli, ulice grada su zonirane, i parkiranje se plaća, ali noću to nije slučaj. Gužva, odnosno manjak slobodnih mesta na parkinzima u centru Beograda jedno je od glavnih obeležja prestonice, pa se naoružajte strpljenjem kada se kolima uputite u izlazak u centru grada.

Ulice u kojima je moguć parking u centru Beograda je izuzetno mnogo, pa ih nećemo sve poimence navoditi, a pri potrazi parking mesta počnite od mesta na kom se nalazi klub u koji izlazite - možda vam se posreći i nađete parking u njegovoj neposrednoj blizini.

Beton Hala parking

Kada je u pitanju Beton Hala parking je česta nedoumica kod onih koji su se uputili da okuse čari noćnog života na Savskom pristaništu. Beton Hala jednako je popularno mesto za noćni život tokom letnje, koliko i tokom zimske sezone, pa su vam informacije o parkingu u Beton Hali potrebne uvek!

Beton Hala parking na parkiralištu Donji Grad

Garaže u Beogradu prve su koje navodimo kao najbezbednije i najsigurnije mesto u kome ćete pronaći parking mesto. Zato ćemo to učiniti i ovde, mada Beton Hala nema garažu, ali ima javno parkiralište Donji Grad.

Parkiralište Donji Grad odlično je rešenje kada je u pitanju parkiranje u Beogradu na Savskom pristaništu, a smešteno je na krovu i zaleđini Beton Hale. Tačna adresa parkirališta je Karađorđeva 2-4 (ispred kluba Tilt). Na parkiralištu ima 389 mesta, 7 namenjenih vozilima invalida. Na samom ulazu u parkiralište videćete semafor koji pokazuje broj trenutno slobodnih mesta, a u samom parkiralištu postoji i lift.

Ovo parkiralište radi uvek - 00/24, što je odlična vest za noćne ptice! Sem toga, radi svim danima u godini, pa ako tražite parking u Beogradu, odnosno Beton Hali za Novu godinu, ili neki drugi praznik - na ovo parkiralište možete da računate.

Cene na parkiralištu Donji Grad:

 • Za svaki započeti sat - 120.00
 • Dnevno jednokratno parkiranje - 1500.00
 • Mesečna pretplata 00-24 časa - 8500.00

Parkiranje u okolini Beton Hale

Parking zona koja je najbliža Beton Hali i ostalim klubovima nalazi se odmah ispod Brankovog mosta, u ulici Braće Krsmanović, Travničkoj, Hercegovačkoj i Pariskoj ulici. Ovde je nekada teško pronaći mesto, posebno tokom večeri, petkom i subotom, kada je Beton Hala najpopularnija.

Parkiranje i izlazak na splavove na Ušću

Ako ste se ipak uputili na drugu stranu reke, preko puta Beton Hale, odnosno na splavove kod Ušća kao što su: Principal, Tag, Uzbuna, Nacionalna klasa, Hot Mess, Play ili Shake ‘n’ Shake, kao i mnogi drugi restorani i splavovi s pogledom na Kalemegdan - onda je i ponuda za parkiranje u Beogradu, odnosno u ovom njegovom delu - nešto drugačija.

Postoje splavovi koji imaju svoj, besplatan parking, nalaze se ili ispred samog lokala, ili u njegovoj neposrednoj blizini, a sem toga, kola možete ostaviti u garaži ili ulicama koje se nalaze u blizini.

Garaža Ušće tržni centar

Garaža tržnog centra Ušće najvažnije je mesto za parkiranje u delu Beograda kraj samog Ušća. Tržni centar je uveo sistem sa plaćanjem parkinga, a s obzirom na to da cenu parkinga i sistem parkiranja određuje Ušće, ona može da varira, pa nećemo navoditi tačne cene, koje su u ovom trenutku zastupljene u garaži.

Takođe, Ušće garaža u Beogradu odlično će poslužiti ukoliko ste se uputili na matine žurku na nekom od splavova na Ušću, ali ako ste krenuli u izlazak koji će trajati do kasno u noć - ne parkirajte ovde jer je garaža otvorena do zatvaranja bioskopa u Ušću, što je obično najkasnije oko 23h.

Ipak, poslednjih meseci postojale su glasine o tome da će garaža u Ušću raditi tokom cele noći, pa će se ovo možda i promeniti. Zato savetujemo da, pre nego što krenete, ovu informaciju i proverite.

Parkiranje u okolnim ulicama kod Ušća

Splavovi kod Ušća jedan su od najčešćih izbora za izlazak u Beogradu tokom leta, ali su istovremeno i najkopleksnija lokacija kada je reč o parkiranju. U blizini splavova vrlo je teško pronaći legalan parking.

Dalje od splavova, u Novobeogradskim garažama i ulicama je lakše. Ipak - pripremite se na pešačenje od parkinga ako se odlučite da se kolima uputite u upoznavanje sa noćnim provodom na beogradskim splavovima u Ušću bb.

Parkiranje u Beogradu prilikom noćnog izlaska u Savamalu

Savamala je beogradsko naselje koje se prostire opštinama Stari grad i Savski venac, a barovi i klubovi Savamale izbor su mnogih kada je reč o odabiru mesta za noćni izlazak. Kada je u pitanju parking, u Savamali se možete parkirati, ukoliko nađete mesto, na nekom od javnih parking mesta njenih mnogobrojnih ulica, ali postoje i opcije za parkiranje u garaži i na parkiralištima u Savamali.

Parkirališta u Savamali

Kod odlaska kolima u neki od klubova u Savamali, parkiranje možete obaviti i na parkiralištu Karađorđeva, kao i na parkiralištu Kamenička.

Parkiralište Karađorđeva

Parkiralište Karađorđeva nalazi se u istoimenoj ulici, u broju 87, u samom središtu naselja Savamala. Ovo parkiralište ima mali broj parking mesta, samo 40. Kao i ostala parkirališta i garaže, i ono radi 00-24, 365 dana godišnje - uvek! Cena svakog započetog časa na parkiralištu u Karađorđevoj je 90 dinara.

Parkiralište Kamenička

Kamenička je parkiralište koje se takođe nalazi u naselju Savamala, na adresi Kamenička 8, kod Ekonomskog fakulteta, u podnožju parka Luke Celovića. Parkiralište radi uvek, a ima 93 parking mesta, veće je od parkinga Karađorđeva, pa su tako i veće šanse da ovde nađete slobodno mesto u Savamali.

Cene parkinga na prakiralištu Kamenička:

 • Za svaki započeti sat - 100.00
 • Dnevno jednokratno parkiranje - 1500.00
 • Mesečna pretplata za određene periode dana - 4000.00

Parkiranje na Adi Ciganliji

Leti je Ada Ciganlija jedna od najposećenijih noćnih, ali i dnevnih destinacija za žurke i dobar provod. Ako ste se i vi odlučili za letnju žurku na Adi, a pritom krećete kolima, sigurno su vam potrebne informacije o parkiranju! Odluka o tome gde ćete parkirati na Adi zavisi od lokacije na koju ste se uputili, ali i od novca koji ste na to spremni da izdvojite.

Parkiralište kraj samog lokala na Adi

Duž Ade Ciganlije postoji ulica u koju možete ući tako što ćete na rampi na ulazu na Adu platiti 250 dinara. Zatim se kolima upućujete ulicom sa zadnje strane lokala smeštenih na Adi Ciganliji, pa tražite slobodno parking mesto koje je što bliže lokalu u koji ste krenuli. Imajte na umu to da su retki slučajevi, pogotovo u sred sezone žurki na Adi, da ćete pronaći mesto pored samog lokala u koji ste se uputili, pa budite spremni za kratko pešačenje.

Parkiralište Ada Ciganlija

Najjednostavnija i najsigurnija opcija za parkiranje na Adi Ciganliji je parkiralište koje nosi isti naziv kao i ovo veštačko jezero. Nalazi se kraj samog ulaza u Adu, a raspolaže sa 1491 parking mestom, od čega je 9 namenjeno invalidima. Parkiralište radi uvek!

Cene parkinga na parkiralištu Ada Ciganlija:

 • Za svaki započeti sat - 150.00
 • Mesečna pretplata 00-24 časa - 4000.00

Parkiranje na Obrenovačkom putu

Na Adi je popularno i parkiranje na Obrenovačkom putu, delu koji se nalazi na njenoj Makiškoj strani, a najčešće se za parking ovde odlučuju upravo oni koji su se uputili na ovu stranu Ade Ciganlije.

Zatvorena garaža

Saveti za bezbednu vožnju i parking u Beogradu noću

Beograd je svetski poznat kao prvoklasna destinacija za noćnu zabavu i vrhunski provod! Kod mnogih, dobar provod podrazumeva i konzumaciju alkoholnih pića, a ako ste i vi jedan od njih - ne idite kolima!

Kazna za vožnju u alkoholisanom stanju koju će vam napisati policija, oduzimanje poena, ili vođenje u stanicu na trežnjenje, nije najgore što može da vam se desi. Bezbednost koju ugrožavate sebi i drugima u saobraćaju ona je o kojoj treba da brinete. Ako ipak odlučite da idete kolima, a tokom večeri pijete alkohol - pozovite safe driver-a u povratku, koji će do vas stići brzo, a onda vas bezbedno odvesti do mesta na koje želite da odete.

Kazna za parkiranje - šta treba znati

Kada je u pitanju kazna za parkiranje, nju treba da očekujete kada prekoračite propisanu dužinu trajanja parkinga u zoni. Međutim, već smo vas informisali o tome da se noću parking na javnim parking mestima ne naplaćuje.  Zato ne brinite, ako se parkirate tokom ovog perioda, kazna za parkiranje neće vas dočekati na “šoferci”.

Ono o čemu morate voditi računa i tokom noći jeste parkiranje na propisanom, jasno obeleženom parking mestu! Pauk služba Parking servisa redovno šalje “paukove” radi nošenja automobila koji nisu parkirani po pravilima. Zato ne treba da vas čudi ako ne zateknete automobil tamo gde ste ga parkirali, ako je bilo u pitanju parkiranje na nedozvoljenoj površini. Vaš automobil biće na nekom od parkinga pauk službe, koja će vam, kada dođete po automobil, ovu “uslugu” naplatiti po sledećim pravilima:

 • od 6.000 rsd (masa vozila do 800 kg) pa do čak 19. 876 rsd za putnička vozila (masa od 1.901 kd do 1900 kg).
 • Najveći broj vozila će platiti cenu od 13.245 rsd (masa od 1331 kg do 1.900 kg).
 • Ako imate nešto lakši automobil ( mase od 801 kg do 1.330 kg) cena ove usluge će biti 8.830 rsd.

Zato obavezno parkirajte auto na propisanim parking mestima, ili u nekoj od javnih garaža i parkirališta Beograda. Pre nego što krenete, proverite na sajtu Parking servisa Beograd broj slobodnih mesta u datom trenutku u garažama i na parkiralištima.

Ukoliko još to niste učinili, rezervišite već danas svoje mesto u nekom od klubova, splavova i kafana Beograda. To možete učiniti potpuno besplatno putem Beograd noću call centra ili online! Za one koji uživaju u noćnom životu Beograda, tu je i Beograd noću aplikacija pomoću koje ostvarujete brojne benefite. Pazite kako vozite i lepo se provedite, a prilikom parkiranja, naoružajte se strpljenjem, ipak je ovo Beograd - evropska prestonica noćne gužve i zabave!