Kolumne, Razno, vesti

Pevanje u telefon, razbijanje flaša o glavu i ostalo...

Pre par nedelja beogradnocu.com otkrio vam je šta vaše ponašanje u klubu govori o vama. Danas vam otkrivamo još neke interesantne kategorije ljudi na koje valja skrenuti pažnju, jer su sveprisutni i neizbežni. Ovoga puta analizu ostavljamo vama.

Za početak, krenućemo od Slatkica. Ko su Slatkice? Slatkice su najbolje drugarice na svetu kojima vrhunac svakog provoda predstavlja međusobni poljubac. Obično je to poljubac „na blic“, a one pijanije i razuzdanije odlučuju se i na demonstraciju lingvalnih sposobnosti. Poenta je šokirati sve prisutne, sakupiti što veći broj pogleda, ali i lajkova na društvenim mrežama, uvrstiti se u devojke širokih vidika bez predrasuda... U suštini šokiraće se niko, jer se ovakve istopolne ekspedicije vrše još od prve Nove godine bez roditelja u petom osnovne, a sad ih ima u svakom drugom separeu.

klub InBox

Pored Slatkica u vašem provodu garantovano ćete primetiti i „Hoćeš ispred da popričamo“ lika, a prepoznaćete ga tako što mu svaka, ili svako, kome se približi odmahuje glavom, prstom gestikulira odričnu rečcu NE, ili teatralno pokušava da objasni da (se pravi da) ne čuje, pokazujući na svoj organ čula sluha. „Hoćeš ispred da popričamo“ lik možda i ima časne namere, ali u većini slučajeva vas, ukoliko izađete ispred da popričate, očekuju pitanja iz spomenara, iz prostog razloga što nikad niko nije prihvatio taj izlazak ispred, pa se i sam „Hoćeš ispred da popričamo“ lik nađe u čudu i ostane bez teksta.

Sledeća pojava na koju vam skrećemo pažnju jeste pevanje u slušalicu. To je zaista teško ne primetiti jer predstavlja bukvalno pevanje u telefon, praćeno stihovima poput „bio si poziv koji se ne odbija“, „dobrodošao u klub, sjedi udobno se smesti“, sa akcentom na delu „mene ti, a tebe ja“... Ova pojava mahom se manifestuje kod ženskog dela populacije, a u istu kategoriju spadaju svi eksploatatori telefona u momentima lošeg pijanstva. „Mislim na tebe, hteo/la bih da pokušamo ponovo“ je večno prokletstvo pripadnika ove kategorije, praćeno mamurnim umiranjem od sramote narednog dana.

klub Stefan Braun

Malo ređi fenomen, ali dovoljno interesantan da bismo mu posvetili pažnju, jeste razbijanje čaša/flaša sebi o glavu, radi dokazivanja prirodne selekcije. Zapravo, verovatno nikome na svetu nikada neće biti jasno, pa ni onome koji sprovodi ovaj nemili čin, koja je poenta pomnutog. Jedino objašnjenje mi je ispoljavanje setnih emocija činom agresivnosti, deklarišući se kao alfa. U svakom slučaju, najinteresantnije u svemu tome su devojke sa okolnih stolova koje vrište kao da su videle nekog sa naše estrade bez botoksa.

I za kraj, par rečenica posvetićemo i više nego fantastičnom spoju dvojice muškaraca, od kojih jedan prilazi, dok se drugi šarmantno smeška sa pristojne razdaljine. Njihove uloge se menjaju, od zavisnosti od toga ko kojoj devojci želi da priđe, odnosno kojoj želi ovaj drugi koji ne prilazi, tj. ovaj koji se smeška... E pa toliko konfuzno je i u stvarnosti. Dakle, onaj koji želi da ti priđe neće, nego će njegov drug, koji će te uputiti na postojanje ovoga koji se, je l' te, smeška. Pravo pitanje je šta se desi ako se ovom što prilazi sviđa tvoja drugarica i da li onda postoji neki drugi sistem neprilaženja i smeškanja. Mada... još bolje pitanje je, da li je ovo ikada ikome uspelo?

klub Julian Loft

Još interesantnijim pitanjima, ljudima, fenomenima i situacijama, bavićemo se i u narednom periodu. Pratite nas i verovatno ćete negde prepoznati sebe. Ukoliko se ne budete pronašli, obratite se svojim prijateljima. Oni najbolje znaju ko ste.

 

beogradnocu.com