Kolumne, Razno, vesti

Pogledajte listu 9 otkačenih koktela.

Svako ima svoje omiljeno piće, bilo da se radi o čaši vina, vodka-toniku, ili starom dobrom pivu. Ali neke kombinacije pića su toliko retke i neuobičajene da biste morali daleko da putujete da ih probate.

1. BLT cocktail. Kada BLT sendvič (slanina, zelena salata i paradajz) nije dovoljan, svratite u PX u Aleksandriji u Virdžiniji. Ovde služe mesni miks vodke sa ukusom slanine, vode sa ukusom paradajza i kockice leda napravljenih od vode zelene salate.

BLT koktel

 

2.  Wasabi Martini. Neverovatno šta malo zelene paste može da uradi vašim sinusima. Ako želite malo rena, ne tražite više jer ćete ga naći u koktelu Wasabi Martini. Kombinacija Absolut votke, soka od limuna, sirupa i malo wasabija je svakako martini koji ćete probati sedeći.

Wasabi Martini

 

3. Chocolate Truffle Martini. Nema ekscentričnijeg od ovog pića koje se služi u Donovan baru u Londonu. Za 120 dolara dobićete kombinaciju vodke sa ukusom Alba tartufa, čokoladnog likera, ukrašenog sa listićima tartufa.

Chocolate Truffle Martini

4. The Gogol. Ovaj koktel izgleda smerno, ali poseduje odlučujući udarac: kombinacija ren vodke i ukiseljenog jaja prepelice.  Možete ga probati u Nju Jorku u baru Pravda.

The Gogol

5. Rolo Shot. U baru KEYBAR u Nju Jorku, između ostalih originalnih šotova, naići ćete i na Rolo: slatki miks slatkiša od čokolade i karamele, vodke i ostalih tajnih sastojaka samo za odrasle.

Rolo Shot

6. Ham & Cheese Cocktail. Adam Seger, menadžer i miksolog u Chicago National 27, upija iberijsku šunku u konjak da stoji oko dve nedelje, zatim ga meša sa medom, cimetom i sokom od limete. Sve to je prekriveno hrskavom korom od sira. Kakav tečni ručak?

Ham & Cheese Cocktail

7. Cavitini. Možete da jedete kavijar i čak da ga pijete. U famoznoj The Russian Tea Room na Menhetnu možete naručiti martini napravljen od ohlađene Imperia vodke, 1o grama Hackleback kavijara i maslina.

Cavitini.

8. Corned Beef Collins. Samo gastronomist Richard Blais, vrhunski kuvar, može da pretvori irsko jelo u piće. Smućkao je viski, ekstrakt usoljene govedine i vodu od kupusa u čast proslave dana Svetog Patrika.

Corned Beef Collins

9. Passion Pop Rocks Martini. Svi znamo da je ludost uparivati pucketavi slatkiš sa sodom, ali će to uraditi sa vodkom. The Whitelaw Hotel & Lounge u Majamiju, stoji iza takvog jednog koktela: vodka od maline, liker od jagode, sok od ananasa i nezaobilazni slatkihš iz osamdesetih.

Passion Pop Rocks Martini

 

beogradnocu.com