Lavirint

Najbolja vodka na svetu konačno stigla i u Beograd

Siva Guska ili originalno Grey Goose Vodka, nakon skoro dve decenije, stigla je i na srpsko tržište i to u velikom stilu. Dobri poznavaoci  i ljubitelji tzv. belih pića znaju da je ova vodka najbolje što može da se nađe među ruskim lepoticama, a da ironija bude veća, njeno mesto rođenja nije Rusija, već Francuska.

Američki biznismen Sidni Frenk, razvijao je ideju o najluksuznijem belom piću sa 40% alkohola u sebi, gotovo celu godinu, pokušavajući da usavrši ukus i kvalitet vodke do te mere da može da se kategoriše kao luksuzno superpremijum piće, imajući na umu bogate Amerikance i njihove raskalašne prohteve. Sidni je vrlo hrabro krenuo u osvajanje američkog tržišta ruskim, tradicionalnim pićem, vodeći se genetskim razlikama ova dva naroda.

Grey Goose bar

Bilo je neophodno oplemeniti vodku tako da će svaki američki bogataš poželeti da ima ovaj beli nektar u svom luksuznom ormariću za pića. Imajući na umu da je 1997.godine Siva Guska doslovce postala modni trend i neprikosnoveni ’’must have’’ svakog ko iole drži do sebe, nije za čuđenje što je Sidni Frenk postao milioner upravo zahvaljujući Grey Goose i Jegermasteru, kao brendovima, koji su danas veliki izazovi za svakog proizvođača i inovatora u industriji alkoholnih pića.

Grey Goose je postavila superpremium kategoriju na američko tržište, a Sidni je za zemlju rođenja ovog izuzetnog pića odabrao Francusku, zbog njihove svetski poznate tradicionalne kuhinje i prirodnih izvorišta vode, od koje je ovo piće napravljeno.

nicole coco grey goose

Kuriozitet je da je vodka napravljena od pšenice koja se seje istočno od Pariza i koja, za razliku od drugih, raste od oktobra do avgusta i spada u visoku A klasu pšenice pod nazivom ’’superior bread making wheat’’, namenjene za proizvodnju skupljih pekarskih proizvoda. Nakon toga se šalje u destileriju u Konjak i meša sa prirodnom, izvorskom vodom i onda flašira.

kim-kardashian-and-grey-goose

Sastavljena od sastojaka vrhunskog kvaliteta, Siva Guska, u svojoj prepoznatljivoj ’’smoke bottle’’ sa etiketom gusaka u letu,za samo godinu dana proglašena je za najbolju vodku na svetu od strane američkog Baverage Testing Instituta. Siva Guska je 2004. godine prodata Bakardiju za 2.2 milijarde američkih dolara, a iste godine proglašena je i za najprodavanije premium piće u Americi. Na godišnjem nivou kompanija proda 1.5 miliona flaša ovog skupocenog pića.

get low grey goose

Nakon toliko godina trendseterstva širom sveta, Grey Goose je konačno doletela i u Beograd, a svi oni koji prate ove trendove i imaju ’’fine njuške i osetljiva nepca’’ moći će premijerno da uživaju u ovom moćnom piću u klubu Lavirint, u subotu 10. januara, po promotivnoj ceni od 9999 dinara po flaši.

Za sve one koji se odluče da, kroz gutljaj Sive Guske, oblete ceo svet za jednu noć, preporučujemo da prošetaju do kluba i ne najavljuju skori povratak u realnost. Uživanje je lična stvar svakog od nas. Živeli!

 

foto: celebrities.com