Magazin

Ova masovna pojava mnogima je upropastila izlazak, zar ne? Zaneli ste se, ostavili telefon na šanku ili stolu a onda odjednom naglo trežnjenje. Telefon od nekoliko stoina evra stoji potopljen pred vama, dok vam kroz glavu prolazi šta sve imate u njemu, od video snimaka preko slika i brojeva telefona. Evo šta treba da uradite,  i šta nikako ne treba da radite u ovoj situaciji.

braun telefon

Naravno, najpre ga obrišite, a potom ga potpuno rasklopite. To ne znači da samo treba da skinete poklopac i izvadite bateriju. Izvadite i sim i memorijsku karticu. Nikako nemojte vraćati bateriju i pokušavati da ga upalite. Ako to uradite, oprostite se i od telefona i od uspomena.

tel-bolja

Tako rasklopljen telefon stavite u tašnu ili džep i nastavite sa provodom, ako niste previše osetljivi na materijalne stvari. Kada dođete kući iz provoda, nikako nemojte sušiti telefon fenom za kosu ( ovaj savet često se može naći na internetu, kao i savet da telefon držite u pirinču). Nemojte ga ni priključivati na punjač. Jednostavno je najsigurnije da ga odnesete u servis. Otkrili smo vam toplu vodu? Priznajte da ste pomislili... Ipak, čini se da mnoge dobre savete često zaboravljamo, naročito ako popijemo koju više. Zato, ako ste brzo reagovali, rasklopili telefon i time mu malo produžili vek, nemojte ga ubiti po povratku kući. Jutro je pametnije od večeri. Vazda bilo.

beogradnocu.com