Kolumne, Seks, vesti

Recept za rešavanje svih seksualnih problema u vezi. Za uspešnu vezu neophodno je poverenje, poštovanje i ljubav (baš ovim redom, slažu se stručnjaci). Podjednako je važna povezanost partnera na seksualnom polju.

1. Održavajte sve aspekte veze na zavidnom nivou: ako se bilo koji partner u vezi oseća manje vrednim, da nije dovoljno cenjen, da je zapostavljen ili neshvaćen, to će se odraziti na seks. Ako želite dobru seksualnu vezu i svi ostali aspekti vaše veze moraju funkcionisati dobro.

2. Istražite vezu: ljudi su vrlo ranjivi kada je seks u pitanju! Potpuno mentalno, emocionalno i fizičko poverenje preduslov su dobrog seksa. Ako vas seks frustrira, razmotrite iskreno vašu vezu na globalnom nivou, jer je koren tog problema retko „u krevetu“.

Recept za resavanje svih seksualnih problema u vezi.jpg1

3. Prepustite se: ne treba da terate sebe na seks! Da bi bio spontan i dobar, seks mora biti rezultat i način izražavanja vaše međusobne brige, poštovanja i uzajamnosti.

4. Budite dobar partner: Nema nikakve logike da se ceo dan ponašate nedolično, ružno i iritantno prema partneru, a da seks cveta u punom doživljaju! Neprirodno je biti intiman ako tome predhodi neosetljivost i nepažnja. Dobra veza=dobar seks!

5. Neka vam seks bude prioritet: čak i kada je sve drugo dobro, seks može da bude loš, ali izvori su opet van zone samog seksa – rastrzanost obavezama, gomila problema svake vrste stavlja seks na dno liste vaših prioriteta. U tom slučaju se morate potruditi da seks opet vratite na vrh prioriteta.

 

Foto: thislovemeans.com, thetrentonline.com

beogradnocu.com