• Dr. Ivana Ribara 120a
    Beograd, Novi Beograd
  • 09:00h - 03:00h
  • Starogradska
  • 130 Ljudi

Nema najavljenih dogadjaja.

Enterijer

Restoran Staro Ognjište.  Simbol kuće-ognjište od davnina je u srpskom narodu mesto okupljanja i srce porodice.

U restoranu Staro Ognjište sve nekako odgovara opisu - domaćinsko. Tu se svaki gost pozdravlja osmehom. Neko od domaćina je uvek tu da sačeka, sasluša, posavetuje, isprati... Govoreći iz iskustva savetujemo vam da se oko izbora od specijaliteta kuće posavetujete sa domaćinom ili konobarom. I kuća u kojoj je restoran Staro Ognjište zidana je domaćinski. Tu je šala koja se često koristi za proslave, rodjenja, rodjendane, godišnjice....

Ovaj etno restoran se nalazi na Novom Beogradu, i jedan je od najautentičnijih takve vrste u prestonici. Posebna pažnja poklonjena je osmišljavanju enterijera sa ciljem da se oživi tradicija i stvori rustični ambijent i "topla" atmosfera. Pod, stolovi i dekorativni predmeti napravljeni su od Abonosa (hrasta lužnjaka) i jedinstveni su. Abonos je drvo hrasta lužnjaka, fosilnog porekla, starosti od 2200 do 7800 godina izvađen iz reke Save, sa sertifikatima izdatim od Instituta Ruđer Bošković i inostranih instituta koji potvrđuju autentičnu starost drveta. Ovo drvo karakteristično je po svojoj boji jer pod uticajem minerala u vodi menja boju od svetlosmeđe do bakarnosmeđe i crne. Potpuno crno drvo staro je 7 do 8 hiljada godina. Osim same boje, drvo menja i svoju tvrdoću, tako da je 40% tvrđe nego pre preobražaja.
Zbog samog načina obrade drveta ne mogu se napraviti dva ista komada nameštaja... tako da svaki sto, svaki predmet u restoranu Staro Ognjište priča svoju priču.

Pored jedinstvenog enterijera očekuje vas prijatno osoblje i obezbeđen parking. Iskusni kuvari za vas spremaju tradicionalna srpska jela koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.Iz velikog asortimana pića preporučujemo domaće rakije i vina sa raznih podneblja.

Kapacitet restorana Staro Ognjište je 130 mesta sa baštom koja može da primi do 80 ljudi. Pored ugođaja koji pruža restoran Staro Ognjište je idealan za sve vrste proslava, koje će vam naše osoblje još više upriličiti i učiniti prijatnijim.

Bez muzike nema nijednog veselja. Uz nju slavimo, radujemo se, živimo. Svako veče od 21h do pola 3h posle ponoći sviraju za vas tamburaši "Staro Ognjište".

Ovde se svaki gost oseća kao da je na svom ognjištu.To je zaista prijatan osećaj. Dobrošli!


Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Staro Ognjište