Poznati, vesti

Riverside Diaries - nova kolekcija Milice Bainović.

Šta ima novo kako na domaćoj, tako i na inostranoj modnoj sceni, saznaćemo na 25. Fashion Selectionu koji će biti održan od 12. do 22. oktobra, gde će se između ostalih svojom revijom predstaviti i mlada dizajnerka Milica Bainović.

Milica Bainović, pobednica prošlogodišnjeg konkursa mladih dizajnera agencije Select i časopisa StilBook, Fashion Selection, predstaviće svoju novu kolekciju - Riverside Diaries.

milica bainović

Podsećanja radi, Milica je svoje akademsko obrazovanje stekla na prestižnom Milanskom univerzitetu, „Instituto Europeao di Design", gde je inspiraciju pronalazila u suprotnostima Vintage-a i futurizma, primenjenim na Prêt-a-porter modelima. Inspiraciju za kolekciju kojom će se predstaviti, pronašla je u prirodi, tradicionalnim rukotvorinama iz rodnog Homolja, kao i legendama vezanim za čudesne devojke vile u mističnim ritualima na obali reke.

Svila, moher, vuna alpake, perle od Murano stakla, samo su neki od sirovina utkanih u kolekciju. U kombinaciji sa high-tech materijalima predstavljaju jedinstven spoj etno i urbanog, tradicije i modernog stila.

 

Foto: sml.rs

beogradnocu.com