Kolumne

Papučar je onaj lik koji nosi papuče svuda...šalu na stranu, papučar je onaj muškarac koji sluša i izvršava sve zapovesti svoje partnerke, u cilju da joj udovolji... nema svoje ja i misli da će besprekornim slušanjem postići najbolje rezultate. Za papučara neki čak koriste i izraz - krpa, koji nama suviše grubo zvuči zato ćemo ga preskočiti.

Kako govori jedan papučar: "Šta je loše ako ja pomažem ženi da opere sudove? Pomaže i ona meni da opeglam veš"! Papučar je, kako bi rekli u žargonu, neko ko je bio kul lik dok nije našao ženu svog života. E pa, greška u startu!

U nastavku donosimo nekoliko pokazatelja da si pokleknuo kad je u pitanju tvoje JA u vezi, tvoja MUŠKOST, tvoj MOĐO (mojo), i da si, jelte, postao papučar!

1. Za odlazak na pivo sa drugarima ti treba njena dozvola

- To počne nakon nekog vremena. U početku je sve u redu i nema nikakvih problema s njene strane. Ali, odjednom kad se vratiš nakon piva sa momcima počinje da se ponaša "čudno". A što je najgore, ti stvarno pokušavaš da izbegneš pivo jer znaš šta te čeka kad se vratiš kući.

2. Ona odlučuje umesto tebe

- Ne znaš ni sam kada se tačno desilo da ona sa sigurnošću odlučuje sve i unapred "zna" tvoje mišljenje. Jednostavno, sve važne odluke koje se tiču vas, ali i neke koje se tiču samo tebe, donosi ona i nemaš pravo na žalbu. Seti se vremena kad si bio klinac... E, sada je tako,ti si dete, a ona je roditelj. Gde ćete na odmor? Ko te pita, ona odlučuje. Gde ćete na ručak? Šta se javljaš, ona ima pravo glasa. Zaključak je sledeći: Postao si papučar.

3. Njeni prijatelji su sada tvoji

- Već si počeo da gubiš kontakt sa svojim društvom jer si uvučen u mrežu njenih socijalnih odnosa. U toj novoj mreži nema mesta za tvoje prijatelje. Na tebi je da prihvatiš da se od sada samo možeš zabavljati s njenim društvom. E sad je red na tebe da pokažeš svoju muškost i vratiš se svom društvu. Ako to ne uradiš....papučar.

4. Imate zajednički facebook profil

- Kuku...Pa ti si baš upao u zamku! Da li je moguće da si ovo dopustio, pa gde je tvoje JA, tvoj integritet? Ovo je vrhunac gubitka vlastitog dostojanstva koji se može dogoditi jednom muškarcu. Da li uopšte treba nešto da dodamo,osim - probudi se čoveče!

5. Non-stop brineš o tome kako će ona da reaguje

- E sada si definitivno postao papučar kada neprestano razmišljaš o tome kako će ona da reaguje nakon što joj nešto kažeš ili uradiš. Niti gledaš sebe, niti imaš svoje ja, jedino brineš šta će ona da misli ili uradi... Garantovano si u problemu. Ako uopšte smogneš snage da se usprotiviš nečemu, unapred si se pripremio za hrpu optužbi, primedbi, mrkih pogleda, ženskih kukanja i kojekakvih gluposti. Budi muško i lupi šakom o sto!

6. Ortaci te više ne zovu

- Gotovo je, ni drugari se više ne trude. Iako si nekada bio spreman za urnebesne planove pred svaki vikend, svemu tome je došao kraj! Oni su shvatili da si "zaključan"  i odustali su. U početku je bio plan da te spasu od devojke koja te omađijala, ali sada se više ni ne trude s'obzirom da si ih već milion puta otkačio. Sam si kriv, jer si - papučar.

 

beogradnocu.com