Poznati, vesti

Nije sve poznate pratila srećna zvezda od dana njihovog rođenja. Mnoge slavne ličnosti su u jednoj fazi detinjstva ostale bez jednog ili oba roditelja zbog čega su ih usvojile druge porodice. Iako većina ljudi, koji su svoje detinjstvo proveli po domovima, nema mogućnost za značajnije životne poduhvate i uspehe, nekoliko njih ipak nije sprečila činjenica da nikada nisu upoznali svoje biološke roditelje. Bill Clinton, Marilyn Monroe ili John Lennon, samo su neke slavne osobe koje su bile usvojene.

Za ove slavne ličnosti verovatno niste znali da nikada nisu ni upoznali svoje biološke roditelje ili su ih kao deca izgubili.

marilyn-monroe-hot-2560x1600

Marilyn Monroe - Marilyn Monroe je žena koju retko ko na svetu ne zna, jer je obežila 20. već, budući da je bila glumica, pevačica, model i prava pop ikona. Rođena je kao Norma Jeane Mortenson, a njena majka Gladys Pearl Baker nikad joj nije otkrila ime oca. Budući da je Gladys imala psihičkih problema te se nije mogla brinuti o svojoj kćeri, Marilyn se u detinjstvu često seljakala po sirotištima i usvojiteljskim porodicama. U vreme kad je Marilyn imala 11 godina, dom joj je pružila majčina prijateljica Grace McKee Goddard koja ju je napustila nakon samo 5 godina. Tada se pop ikona udala za suseda Jamesa Doughertyja samo kako bi izbegla povratak u sirotište.

Nicole-nicole-richie-207401_1024_768

Nicole Richie - Na rođenju je dobila ime Nicole Camille Escovedo, ali kada ju je sa 3 godine usvojio Lionel Richie promenila je prezime.

Bill Clinton - Osim što je poznat kao prvi član Demokratske stranke koji je nakon 12 godina postao predsednik SAD-a i po aferi s Monicom Lewnsky, Bill Clinton je poznat i po tome što je drugi predsednik u istoriji Amerike. Naime, bivši predsednik punim imenom William Jefferson Blythe IV nikad nije upoznao svog oca koji je bio trgovački putnik te je u isto vreme bio oženjen s više žena. Kad je poginuo, Billova majka se udala za Rogera Clintona koji je usvojio njenog sina.

Steve Jobs - Vodeći čovek Apple-a, pokojni Steve Jobs, bio je žrtva svoje bake i deke. Naime, Steve-ovi biološki roditelji bili su primorani da ga se odreknu jer su se roditelji dečakove majke protivili njenoj vezi sa Sirijcem Jandalom. Tako je osnivač Apple-a usvojen od strane Paula i Clare Jobs, dok su se njegovi biološki roditelji kasnije venčali i u braku dobili još jedno dete.

272388_19680513apjohn-lindsaynew-yorkdi000739504_ff

John Lennon- Legendarni John Lennon takođe nije živeo s biološkim roditeljima. Rođen je 1940. godine u Liverpoolu, nakon čega ih je njegov otac Alfred napustio, a majka nije mogla sama da brine o njemu. Iz tog razloga Johna su usvojili tetka i teča, Mimi i George kada je pokojni član Beatlesa imao pet godina.

Richard Burton - Jedan od najpopularnijih britanskih glumaca nakon Drugog svetskog rata bio je Richard Burton kojeg većina pamti po ulozi Josipa Broza Tita u filmu "Bitka kod Sutjeske". Ipak, glumac nije rođen pod tim imenom, nego je preuzeo prezime direktora škole Philipa Burtona koji je želeo da ga usvoji. Kako je došlo do komplikacija u papirologiji, do usvajanja nije došlo, ali je zato Richard na legalan način preuzeo direktorovo prezime.

Edgar Allan Poe - Edgar Allan Poe je jedan od najistaknutijih američkih pisaca i književnih kritičara, najpoznatiji po svom delu "Crni mačak". Međutim, manje je poznata činjenica da su Edgarovi roditelji po zanimanju glumci umrli samo dve godine nakon njegova rođenja. Zbog tragedije koja ga je zadesila u rano doba, detinjstvo je proveo kao usvojeno dete trgovca Johna Allana iz Richmonda.

Nelson Mandela - Nakon očeve smrti, Nelsona je sa devet godina usvojio Jongintaba Dalindjebo, aktivni regent Tembu plemena u Južnoj Africi.

352880_883685524989244205871125428714o_ff

Ray Liotta - Ovaj loš momak je usvojen kada je imao samo šest meseci. Tek nakon 40 godina, Liotta je angažovao privatnog detektiva koji je uspeo da pronađe njegovu biološku majku, dok svog oca i dalje nije upoznao.

Michael Bay - Režiser Transformersa je kao dete usvojen, a dobar deo mladosti je proveo tražeći svoju biološku majku. Iako i dalje ne zna ko mu je otac u šali često govori da Stiven Spilberg i Džeri Brukhejmer dele njegovu “kreativnu DNK”.

Frances McDormand - Zvezda kultnog filma “Fargo” je rođena u Čikagu, ali je odrasla u Pitsburgu, nakon što su je usvojili kanadski sveštenik i medicinska sestra.

Snooki-Law

Još neki poznati koji su usvojeni bili su: Jamie Foxx, Snooki, Sarah McLachlan, Melissa Gilbert, Kristin Chenoweth, Faith Hill...

beogradnocu.com