Kolumne, Razno, vesti

Šta žene misle o neobaveznom seksu.

Osamdesetih godina prošlog veka, studije o usputnom seksu su pokazale da bi 70% muškaraca pristalo da ima seks sa nepoznatom ženom, dok je za važilo žene suprotno. Na ovaj način stereotip da žene žele seks samo sa osobom u koju su zaljubljeni, bacao je senku nad ženama koje ponekad žele da uživaju u neobaveznom seksu.

Sve do sada. U poslednje vreme i muškarci i žene otvoreno pokazuju svoju seksualnost i sve veći broj njih sve lakše stupa u veze na jedno veče.  Skorašnje studije pokazuju da su razlozi zbog kojih muškarci i žene vole povremeni seks bez obaveza su vrlo slični. Najčešći razlozi su: ''Bio sam napaljen.'' ili ''Mislila sam da će biti zabavno.''

Oba pola se podjednako motivisana: ili većom količinom alkohola ili osećajem da su mladi i ne žele da se vezuju. Mali broj i muškaraca i žena je rekao da želi vezu sa osobom sa kojom je imao seks na jedno veče. Stereotipi idu u oba smera: Kao što se pretpostavlja da žene žele vezu sa osobom sa kojom su imale neobavezan seks, za muškarce se automatski pretpostavlja da ne žele. Takođe, skorija istraživanja pokazuju da su muškarci ti koji u vezama lakše naprave korak napred (kao što je reći ''volim te'', planiranje odmora ili zajednički život). Karte su se konačno preokrenule!

 

beogradnocu.com