vesti

Svi za jednog, jedan za sve!

Kad je najteže, svi smo ujedinjeni. Brojni volonteri okupili su na Makišu kako bi punili džakove sa peskom namenjene za odbranu grada od poplava i izgradnju nasipa.

makis

Mladi momci su danonoćno vredno radili, a u isto vreme se i sjajno zabavljali. Nema kukanja i žaljenja, oni su stisli zube i pomagali svom gradu koliko su mogli. Naši fotoreporteri su uspeli da zabeleže ove momente, pogotovu zato što je vladala veoma zdrava i vesela atmosfera. Kako bi akcija bila što uspešnija i efektnija, volonteri su organizovali i takmičenje po grupama ko će brže da napuni kamion.

URK_2369-2

Oni ne posustaju, a kako da posustanu, kada i najstariji dolaze da pomognu onoliko koliko mogu. Pored toliko mladih, videli smo starije ljude koji su pomogli u punjenju džakova i na taj način digli motivaciju čitavoj grupi. Niko ne posustaje već punom snagom rade, a prizor je bio fenomenalan.

U teškoj situaciji svi sukobi se zaboravljaju!

makis

Takođe, saznali smo da su se na Makišu susreli i navijači Zvezde i Partizana, ali njihovi sukobi u ovim teškim momentima su potpuno izostali. Veoma pozitivni jedni prema drugima, utovarivali su kamione vrlo organizovano šireći pozitivnu atmosferu i sportski duh. Svi prisutni su bili oduševljeni organizacijom ovih mladih ljudi, koji pokazuju pravu dušu našeg naroda.

makis

O vrednoći ovih momaka govore i podaci komunalnih preduzeća koji kažu da su oni oko 50 hiljda džakova napunili i odvezli za manje od 20 časova. Svaka Čast!

Vaš omiljeni portal beogradnocu.com nastavlja da vas informiše, pratite nas.

 

beogradnocu.com