Kolumne, Razno, vesti

Top 5 osobina sjajnog barmena.

Biti uspešan barmen može biti sjajno zanimanje, ukoliko vam to leži. Pored jako dobrog poznavanja pića, najuspešniji barmeni poseduju određene osobine da bi bili dobri u svom poslu.

1. Multitasking. Da li možete da obavljate više stvari odjednom? Dobar barmen treba da bude u stanju da istovremeno pravi pića, komunicira sa gostima, kao i da drži bar čistim i urednim.

2. Komunikacija. Vrlo bitna odlika jednog barmena je da poseduje dobre komunikacione sposobnosti. Što je bolja komunikacija, bolji je odnos sa mušterijom. Nekad je teško pogoditi šta gost želi da popije. A dobra komunikacija će vam omogućiti da uspostavite dobar odnos sa gostom i zadovoljite njegove potrebe. Zadovoljan gost, odlične napojnice i sjajan barmen.

3. Organizacija. Dobri barmeni moraju da budu dobro organizovani. Kada je gužva u šanku, nećete imati vremena da tražite gde je šejker, otvarač ili piće koje vam treba.

4. Fleksibilnost. Barovi i klubovi su najpuniji vikendom. Budite spremni za noćne smene.

5. Stav. Dok budete radili kao barmen, susretaćete se sa raznim ljudima. Sa dobrim stavom, moći ćete da se nosite sa gostima. Stav će vam pomoći i da se zbližite sa gostima.

 

beogradnocu.com