Beograd, vesti

U lov na štikle!

Ako ovih dana u klubovima, kafanama i na splavovima budete videli fotografe čiji objektivi gledaju u vaše cipele, ne brinite se. Nemaju nikakve zle namere, već naprotiv! Ekipa sajta beogradnocu.com pravi akciju u kojoj će od mnogobrojnih fotografija vaših cipela izabrati jednu najlepšu. Dakle, biraju se devojke čije cipele treba da zadovolje sledeće kriterijume: da imaju najveće potpetice i da budu najlepše ili najčudnije, dakle one cipele na štiklu koje će žiri oboriti sa nogu!

One devojke koje budu izabrane za „Miss of the highest heels“ biće vikend zvezda sajta beogradnocu.com koja će kao nagradu dobiti set profesionalnih fotografija. Set čini pet fotografija na temu „Beograd noću“. Dakle sve pripadnice lepšeg pola koje vole cipele (a čini se da nema onih kojima kvalitetne i lepe cipele ne oduzmu dah) neka potraže fotografa sajta beogradnocu.com i neka mu pokažu cipele ili sandale koje će ženski deo žirija  sajta beogradnocu.com poželeti da kupe.

Nismo sasvim slučajno došli na ideju da tragamo za najlepšim cipelama, to, uostalom, i sve žene od 7 do 77 godina rade. Istraživanje američke kompanije "Beso" pokazalo je, kada odlaze u šoping, žene najčešće kupuju cipele. Preko trećine žena ima više od 20 pari cipela u svom ormaru, a 73 odsto njih kupi od jedan do pet pari obuće na godišnjem nivou. Velikih zaljubljenica u cipele među pripadnicama lepšeg pola ima oko 15 odsto, i one imaju preko 50 pari cipela u svom ormaru. Istraživanje je pokazalo i da žene sa manjim primanjima na posao nikad ne nose visoke potpetice, dok 71 odsto  žena sa visokim primanjima za cipele su spremne da izdvoje i polovinu plate, ili da se zaduže.

Evo  nekoliko najtraženijih i najplaćenijih dizajnera cipela:

Louboutin
Poznate su kao cipele sa crvenim đonom, zbog kog se ova dizajnerska kuća tužila sa kućom Yves Saint Laurent. Dominantne su na crvenom tepihu, a o njima je pevala i Dženifer Lopez. Njihovoj popularnosti ide u prilog činjenica da se godišnje proda oko 600, 000 pari cipela Louboutin. Rado ih nose Gvinet Paltrou, Viktorija Bekam, Kejt Mos, Lejdi Gaga, Blejk Lajvli, Nikol Riči, Dženifer Lopez.

Yves Saint Laurent
Ove cipele su čuvene po metalnom vrhu, nazvane su Ingenue. Često se mogu videti na crvenom tepihu. Krajem prošle godine dizajnirali su modele sandala koje podsećaju na one koje su nosile “pin-up” devojke. Ove cipele su omiljene Lejdi Gagi, Evi Mendez, Salmi Hajek, Adrijani Limi, Oliviji Palermo i Kim Kardašijan.

Budite „Miss of the highest heels“ i uhvatite fotografa sajta beogradnocu.com!

 

beogradnocu.com