Molokini, vesti

Velika humanitarna žurka u klubu Molokini!

Pobedimo siromaštvo i ulepšajmo život naše dece! Dođite večeras 8. oktobra u 20h u klub Molokini na humanitarnu žurku za osmočlanu porodicu Stojmenović iz Vranja.

Promenimo njihovu i sudbinu dece, koje je više od 200.000 u Srbiji starosti do 13 godina, koja žive u apsolutnom siromaštvu. Pomozimo im i budimo uz njih na humanitarnoj žurci koju je organizovala Fondacija “Srce za decu” i Udruženje Kraljevina Srbija.

Gosti ove večeri biće poznata imena sa estrade: Nemanja Stevanović,Marko Bulat, Milan Topalović, Filip Mitrović, Nemanja Anđelović, Ivana Kostić, Darija, Igor Iks, Pulse Band i Ivan Petrović. Ulaz je besplatan za sve koji žele da dođu u klub Molokini i pomognu porodici Stojmenović da dobiju osnovne uslove za život.

Tužna sudbina

Vojislav i Ljiljana Stojmenović žive u štali od nepečene cigle sa petoro male dece. Najstariji je sedamnaestogodišnji Miloš, Anastasija (11), Sara (8), Ivan (3) i Predrag (2). Njihov dom u Vranju je malena odaja privremeno sklepana u bivšoj štali. Spavaju na dva klimava kreveta, plus na jednom skovanom od dasaka. Kraj otvora nalik prozoru drveni sto, a sve stolice su im polomljene.

Porodicu Stojmenović mrvi i lomi nemaština, ali, sve podnose stoički. Ponosni su što ne prose i ne kradu. Socijalnu pomoć i tri dečja dodatka od ukupno 17.000 dinara svakog meseca sve teže razvlače. Deca pronalaze izlaz u učenju, kako bi znanjem pobegli od siromaštva i nemaštine. Oni samo žele poneku igračku i sobu kako se ne bi više svo petoro gurali u teskobi.

Tužna i teška sudbina upoznala je i zbližila je Ljiljanu i Vojislava u Centru za socijalnu zaštitu. Vojislavu je prethodno izgorela kuća, a Ljiljana je u braku bila žrtva porodičnog nasilja. Lep susret, porodica i ljubav dvoje ljudi, nažalost sprečava nemaština i siromaštvo. Ova sirota porodica je doživela najgore kada je zbog svoje teške finansijske situacije izgubila dete. Devojčicu Laru, sahranili su kada je imala samo dva i po meseca zbog bronhitisa kako im je lekar rekao.

U trošnom domu porodice Stojmenović malo je radosti, a mnogo nevolja i muka. Svaki novi dan dočekuju sa zebnjom. Kao da se inate i prkose neljudskom životu, siromaštvu, oskudici i patnji.

 

beogradnocu.com