Kolumne, Seks, vesti, Zanimljivosti

Veliki ili mali: U odnosu na šta? Nezaobilazna tema razgovora, podjednako i ženskih i muških, je veličina polnog organa muškarca. Pa neko smatra (ili se hvali) da ima veliki, neko mali, neko baš kakav treba...ali u odnosu na šta? Koliki je zvanično prosečan penis? Mnoge studije su se stručno i kompetentno bavile ovom temom i evo do čega su došle. Da već jednom svi znamo o čemu, zapravo, pričamo!

1. Kako se meri dužina i debljina: merenje se vrši na polnom organu u erekciji! Muškarac po pravilu stoji, a meri se penis sa gornje strane, od vrha do korena.

Veliki ili mali U odnosu na sta.jpg3

 

2. Prosek nije svuda isti: Eminentne studije su pokazale ono sto svi slute. Afrikanci imaju najveći polni organ, prosečne dužine 18.4 cm u erekciji. Evropljani 14,2 (na uzorku od 1 661 muškarca, LiveScience.com), mada se češće barata ciframa od 12 do 14 cm. Na začelju su Azijati sa 11.3 cm u punoj erekciji.

3. Max, prosek, min: Pomenuta studija Live Science iznela je podatak da je u tretiranih 1 661 muškaraca najduži izmeren penis bio 26cm, najkraći tek 4 cm, a prosek smo pomenuli, 14,2 cm.

4. Žene manje brinu: Na jednakom broju ispitanika, žene su bile zadovoljne veličinom partnerovog penisa, njih 83%, dok je u isto vreme samo 41% muškaraca to mislilo za sebe. Veliki ili mali U odnosu na sta.jpg2

5. Važnija je debljina: Imajući u vidu da je dužina vagine 6 -8 cm jasno je da je debljina penisa presudna. Evropski prosek u obimu 12.2 cm.

6. Odnos opustenog polnog organa i u erekciji vrlo je različit: Još jedna manje poznata činjenica! Najviše u erekciji „porastu“ penisi Indijaca (u proseku sa 4 cm na 11 cm), dok je kod Evropljana taj „skok“ osetno manji, sa 9 cm na 14cm. Stručnjaci ovu pojavu objašnjavaju genetskim zapisom.

Sad kada sve znate, ne zaboravite notornu činjenicu da hvalisave iskaze naših muškaraca treba uzimati s rezervom. Mnogi od njih, koji samo zbog tih „lovačkih priča“ misle da imaju mali, mnogo trpe. Nesigurni su u krevetu, imaju kompleks i osećaj stida, nervozu koja samo pogoršava stanje. Naučite nešto iz ovog teksta. A usput se upitajte zašto su od „uložaka s krilcima“ svi termini reklama popunjeni „afričkom šljivom koja (gle čuda) ne pada“, mada „ona hoće Vuuuulkaaan“!

 

Foto: www.romania-insider.com, thehuffingtonpost.com, www.gettyimages.co.uk

beogradnocu.com