Kolumne, Ljubav, vesti

Zašto je najviše raskida u januaru? Tek je počeo sunčani oktobar, leto je trajalo do juče – odmor, letovanje, izlasci, sunce, opšte šarenilo! Dok dlanom o dlan doći će kiše, sneg i bljuzgavica. Tek što je svanulo a već se smrkava, nemate vremena ni za šta. Praznici će doći i proći, sve te slave, svadbe, doček Nove godine…I januar je tu!
Šta doprinosi činjenici da se dve trećine parova razilazi baš u januaru?
Razlozi: Svađe – u januaru ih je najviše. Depresija zbog nedostatka sunčeve svetlosti, loše vreme koje čini da provodite previše zajedničkog vremena u kući i zatvorenom prostoru. Nedostatak novca – sve je već potrošeno, a januar je mesec sa najmanjim potencijalom da se novac zaradi. Smanjena fizička aktivnost – nije vam do toga, letargični ste. Ne viđate se sa prijateljima niti porodicom jer vas sve to deranžira, pa ste opet upućeni samo na partnera, a na ivici ste živaca. Na posao idete po mraku i vraćate se kući po mraku, “ne vidite belog dana”…

Predlog: Pojačajte fizičku aktivnost u teretanama i na otvorenom, aktivirajte zapostavljene hobije, viđajte se sa dragim ljudima, osvestite kod sebe misao da to loše stanje nije ni zbog vas ni zbog partnera, već zbog svega nabrojanog i da će proći.
Kao i sve, januar će doći i proći. Dočekaćemo proleće kada sve iznova cveta, pa zašto ne bi i vaša ljubav?!

 

Foto: Pichost.me

beogradnocu.com