Kolumne, vesti

Zašto muškarci vole starije žene? Na estradi, među javnim ličnostima, na ulicama Beograda - sve je više starijih žena koje „šetaju piletinu“. Mlađi muškarci, zgodni, skockani i inteligentni ne okreću se za vršnjakinjama. Godine više nisu kriterijum, ili jesu, samo što po tom kriterijumu sve više dobrih frajera prednost daje starijim ženama. Zašto je tako?

zasto muskarci vole starije zene.jpg31. Finansijska nezavisnost: Starije žene uglavnom imaju uspešnu karijeru, ne očekuju da ih partner izdržava, a neretko one izdržavaju njega.
2. „Laka meta“: Mlađi muškarci smatraju da je potrebno mnogo manje truda da osvoje stariju ženu, da one nisu previše probirljive već da traže zabavu i to ih opredeljuje.

zasto muskarci vole starije zene.jpg13. Samopouzdanje: Starije žene su pune samopouzdanja, tačno znaju šta žele. Ljubavno iskustvo im je veliko, te jasno stavljaju do znanja šta očekuju od partnera da bi se zadovoljile, a spremne su i da uzvrate.
4. Siguran seks: Ove žene ne žele ili ne mogu više da rađaju, u torbici obavezno imaju kondom i siguran seks prilično rasterećuje mlađeg muškarca.
zasto muskarci vole starije zene.jpg45. Ne vrše pritisak: Starije žene su ili udate, ili imaju veliku decu i brak im ne pada na pamet. To relaksira muškarca koji nije spreman da se trajno vezuje.
6. „Zabranjeno voće“: Na našim prostorima postoji nema osuda ovakvih veza. Muškarci to doživljavaju kao dodatni stimulans pa veza sa starijom ženom postaje privlačnija.
zasto muskarci vole starije zene.jpg57. Potreba za majkom: Psiholozi ovakve veze dovode u kontekst doživotne potrebe svakog muškarca za majkom, koju oni projektuju kroz dublju vezu sa starijom ženom, isto kao što mlađe žene traže figuru oca u vezi sa starijim muškarcem.

 

beogradnocu.com