Kolumne, Razno, vesti

Zašto su Prijatelji najbolja serija ikada.

Postoji gomila razloga zašto su Prijatelji najbolja serija svih vremena. Ne samo da smo se instant zaljubili u likove, već smo i na neki način odrasli sa njima. Da li je ova serija mogla da bude bolja? Verovatno ne.

1. Uloge i likovi. Ovo je verovatno glavni razlog zašto je ova serija bila toliko popularna. Gledaoci su se na neki način povezivali sa likovima iz serije.  Ukoliko pitate nekoga ko mu je omiljeni lik iz serije, neće znati odmah da vam odgovori.

2. Problemi iz stvarnog života. Ovo je prva serija koja je dotakla životne probleme i na taj način dobila prolaznost kod publike. Svaka epizoda se fokusirala na neki problem između prijatelja ili lična drama u koju su uključeni prijatelji.

3. Priča nikad ne zastareva. Verovatno je svako od nas nebrojeno puta gledao seriju i dalje je prisutna. Kao npr. pokušaj da pronađete pravi put u životu, da se zaljubite u prijatelja, zajednički život sa prijateljem... Ove priče je na neki način svako od nas preživeo.

4. Snimana je pred publikom. Biti u mogućnosti da čujete smeh publike dok se snimala serija je neprocenjivo. Da scenario nije bio dobar, publika ne bi ni reagovala.

5. Serija je imala pravi progres. Životi likova su delovali stvarno i serija se razvijala prirodnim tokom. Kao da smo odrasli sa Rejčel, Fibi, Džoijem, Rosom, Čendlerom i Monikom. Ljubav se desila između najboljih prijatelja - prava stvar.

6. Priča o Rejčel i Rosu. Ovo je jedna od najboljih televizijskih romansi. Ne samo da je bila realna, nego nas je i sve pogodila. Sve otkad se Ros zaljubio u Rejčel u srednjoj školi publika je navijala za njih. Tek se u poslednjoj epizodi sve razrešilo, ali vredelo je čekati.

7. Gostujuće zvezde. Dok smo gledali seriju, pitali smo se, ko će sledeći da gostuje. Nikad bolji izbor. Brus Vilis, Bred Pit, Kristina Apelgejt, Šon Pen, Riz Viterspun, Pol Rud, Džordž Kluni, Džulija Roberts, Suzan Sarandon, Tom Selek, Hju Lori i drugi.

 

beogradnocu.com