Kolumne, Ljubav, vesti

Zažalićete što ste ljubavnica: Drugih 5 razloga. Nastavimo gde smo stali. Skrivanje, laži, griža savesti, osuđivanje od okoline, to što ste na poslednjem mestu...to smo pojasnili. Šta još nosi status ljubavnice?

6. Ljubav ili iskorišćavanje: čak i kada počne kao seks, često se rasplamsaju i emocije. Tada narastu želje i očekivanja i put od najveće sreće do još veće tuge je neminovan.

7. Dobijate samo mrvice: međusobni odnos vam nikada neće biti potpun, bez obzira na emotivni ulog. Zato jer nema javnih pojavljivanja, zajedničkih prijatelja, pravljenja planova, jednostavno nema vremena. A ima usamljenih noći, samoće u vreme praznika ili rođendana, osećanja da ćete biti uvek samo to i ništa više od toga. Frustracija je neizbežna.

8. Kako verovati?: ako laže(te) sve druge i to permanentno, kako da njemu verujete? Hoće li joj zaista priznati vašu vezu, hoće li se iseliti i doći vama, hoće li se razvesti, hoćete li u tom slučaju i dalje biti predmet njegovih želja ili sve češće direktni krivac za njegov brodolom??

9. Sve vodi prema kraju: Kad tad supružnik sazna za vašu „tajnu“. Sledi ultimatum („zbog MOJE dece i TVOJE krivice izaći ćes odavde sa koferom lične garderobe“) i partner se više ne dvoumi: bira porodicu, a vama „izvini i hvala“. Statistički, 90% ljubavničkih veza se ovako završi!

10. Život prolazi: Ljubavnički odnos je vrlo destruktivan! Nema nade, ali ima tuge, poniženja, samosažaljenja, teskobe, frustriranosti, samoće. Retki trenuci strasti sada izazivaju suze istog časa kada on izađe na vrata, prethodno nervozno pogledujući na sat. Loše vam je.

Ali, najgore je što gubite silno i dragoceno vreme, kao i prilike da upoznate boljeg, pogodnijeg i pre svega slobodnog partnera. Život piše romane, ali romani, ma kako uzbudljivi i zanosni, nisu život. To smo naučili?

 

Foto: Robert Dale

beogradnocu.com