Kolumne, Ljubav, vesti

Zažalićete što ste ljubavnica: Prvih 5 razloga. Ako ste bili u ljubavničkom odnosu onda znate, ako niste sigurno slutite. Evo pet od deset najčešćih razloga zašto biti ljubavnica nije pozicija iz vaših snova.
1. Skrivanje: Teši vas što je to veza bez obaveza, a opravdava vas u sopstvenim očima čar neverovatne zaljubljenosti. Ali, skrivanje je velika mana. Morate biti daleko od očiju javnosti i ponižavaju vas bedne sobe jeftinih i zabačenih motela, ključevi tuđih stanova slobodnih na dva sata, a o seksu u automobilu da ne pričamo.
2. Laži: Ljubavnički odnos je prepun laži. To unosi stalnu teskobu u vašu svakodnevicu. Lagati sve, od prijatelja do porodice je ništa prema najgorem vidu laži – kad lažete sebe! Razvešće se, ne spava sa supružnikom, dočekaće sa vama novu godinu, letovaćete zajedno...a znate da neće.
3. Griža savesti: Bez obzira šta ko misli o braku, na našim prostorima brak je još uvek svetinja u koju ne bi trebalo dirati. Pogotovo ako su tu i deca. U zanosu ukradene strasti to se zaboravi, ali griža savesti vremenom uzima maha, kao i pitanje neminovnih posledica ljubavničkog odnosa.
4. Osuđivanje: Ljudi osuđuju ljubavnike, čak i ako vam govore drugačije. Trač da ste preljubnici širi se kao požar. Ubrzo vas vaša čista osećanja prvobitne zaljubljenosti („koja opravdava sve“) pretvaraju u nemoralnu osobu, bez samopoštovanja, koja udovoljava svojim niskim pobudama.
5. Na poslednjem mestu: Koliko god da vam je ljubavnik pažljiv, obziran i susretljiv – ljubavnica je uvek iza porodice, dece i supružnika. Ubrzo od nasmejane kokete koja ga je osvojila svojom zabavnom razbibrigom postajete „kvočka koja zvoca“, a baš takvu ima kod kuće i dve mu stvarno nisu potrebne.
Čitajte, razmislite, pa pročitajte još pet sumornih razloga, pa razmislite opet! Kao i sve, i ovo je iz domena života. A život čine dve stvari: pravljenje izbora i prihvatanje posledica tih izbora!

 

Foto: Getty

beogradnocu.com