Kolumne

Iako mnogi tvrde da su džentlmeni izumrli, zapravo nije tako. Međutim, postoje određena pravila kojih se jedan muškarac, da bi bio džentlmen, mora pridržavati... U koliko manirima želite da oduševite devojku koju ste izveli u provod obratite pažnju na sledeće sitnice...

docek-nove-godine-kafana-uzbuna-3-1

Otvaranje vrata je svima dobro poznato, ali ga valja pomenuti. Međutim, kada govorimo o lepom ponašanju, povedite računa o ovoj situaciji. U koliko vaša dama želi da odloži garderobu, vi treba da budete taj koji će joj pomoći u tome. Ne konobar, ne ljubazno osoblje, već vi.

Kafana-Hodac-devojke-momci

Pravi kavaljer uvek treba da rezerviše sto. Nikada ne treba da u kafanu sa devojkom ide na" prepad." Ne dolazi u obzir sedanje za tuđim stolom. Obratite pažnju da žena uvek treba da sedi na udobnijem mestu od vas.

momci

Prema osoblju budite ljubazni, nikako nadmeni. Nemojte vikati "konobar" u koliko želite da budete usluženi. Ako postoji bilo kakva primedba recite to konobaru nasamo. Plaćanje je po pravilo dužnost muškarca. U koliko delite račun, nemojte to radite na sred kafane. Uvek trošak možete podeliti na dva dela, kada napustite objekat. I da ne zaboravimo, dama je ta koja uvek prva izlazi iz kafane, a potom i vi za njom.

 

beogradnocu.com