Kolumne, Razno, vesti

Ženska satnica spremanja za petak veče.

Radna nedelja je pri kraju i konačno je došao još jedan petak. Razmišljate se da li da ostanete kod kuće i napravite mali predah ili da se vidite sa prijateljima. I ceo petak provedete razmišljajući o tome, ali u dubini duše znate da nikako nećete petak veče provesti kod kuće. Unutrašnja borba je stvarna, ali pošto znate da ćete na kraju izaći, pogledajte kako proces spremanja počinje.

08:00 Budite se i jedva ustajete, ali pomislite ''konačno je petak''. To vam je već dovoljna motivacija da ustanete. Nazire vam se čak i osmeh na licu dok idete na posao.

11:00 Već dva sata radite i pitate se zašto vreme prolazi tako sporo!

12:30 Šaljete poruke prijateljima da je petak i da ne možete da dočekate vikend.

13:00 Uključujete se na društvene mreže da bi: saznali ko je u gradu, šta se dešava večeras, kome je rođendan i razmišljate koliko truda morate da uložite u svoj izgled večeras.

13:30 Vreme je za ručak, što znači samo jedno: Ručak petkom vam je veoma bitan. Ako planirate da pijete, imaćete obilan ručak. Ali ako planirate da se uvučete u usku crnu haljinu, gledaćete da pojedete samo neku salatu.

15:30 Kreće razmena poruka za večerašnji izlazak. Gde ćete da se nađete, kad ćete da se nađete..

16:30 Dogovorile ste se sa par drugarica da se nađete večeras i one su vaša baza za petak veče -  ne razdvajate se.

16:45 Odjednom se osećate veoma umorno. Javlja vam se nedoumica da li da ipak ostanete kod kuće. Sigurno ima neki gotivan fim na TV-u.

16:48 Odlučite da zaboravite da ste umorni, ispijate dve šoljice kafe i razmišljate šta da obučete. Da li će neko primetiti ako obučete farmerke od prošlog vikenda.

17:00 Posao je gotov pa morate da razmislite kako da uklopite aktivnosti posle posla sa spremanjem za izlazak. Da li vam treba manikir? Da li da idete u teretanu? To će vam oduzeti vreme.. Hm..

19:45 Bili ste do teretane i uspeli ste da uradite manikir. Ali nemate vremena da spremite večeru. A da li ste planirali da spremite večeru?

19:49 Tuširate se lagano, brijete noge i dalje razmišljate šta da obučete.

20:15 Konačno krećete da se spremate. I vrtite po glavi sve moguće kombinacije. U međuvremenu šaljete drugaricama sms da vidite šta će one da obuku za večeras.

21:30 Vaša šminka i frizura su konačno gotove. Konačno pripreme privodite kraju.  p.s. Vaše drugarice i dalje ne znaju šta će da obuku.

22:07 Sve što posedujete je na podu i konačno ste odlučile šta ćete da obučete. Da li je bezveze ako ste skroz u crnom? Narednih 15 minuta pakujete tašnu. Maskara i karmin? Tu. Lična karta? Tu. Ključevi i novac? Tu.

22:25 Zaustavljate taksi i idete do drugarice kod koje je okupljanje, jer nije cool pojaviti se u baru sam. Stižete i već par njih je tu, ali naravno nije došla ona koja uvek kasni. Razmišljate se da li da je čekate ili da se nađete ispred bara.

22:50 Još uvek ste kod drugarice, jer niko neće da se pojavi u baru trezan. Narednih 25 minuta ispijate šotove i pričate o predstojećoj večeri. Drugarica i dalje kasni.

23:15 Pojavljujete se konačno u baru, jer je moderno kasniti, a vaša drugarica koja kasni neće doći narednih pola sata. Ispijate šotove, slikate se i raspravljate sa kojim filterom ćete izgledati mršavije.

23:45 Vaša drugarica konačno stiže i konačno je vreme za klub. Narednih par sati ćete se provesti nikad bolje.

03:15 Da li ste za picu ili da pokupite nekog frajera?

p.s Da, operite kosu kad se vratite.

 

beogradnocu.com