Intervjui, Pivnica Ispod Mosta, Razno, vesti

beogradnocu.com intervju: Boris Čolić.

Boris Čolić, mladi umetnik, sa velikim planovima. Ukoliko ste imali prilike da ga slušate po beogradskim kafanama, sigurno ste uživali u njegovim harizmatičnim nastupima. On je mladić sa puno entuzijazma i sjajnim scenskim nastupom. U ovom tekstu, možete da saznate njegovu priču.

''Pre svega želim da Vam zahvalim na lepim rečima, jako je lepo kada pročitate da neko primećuje koji žanr muzike zastupate.''

beogradnocu.com: Kada se pomene najbolja pop-rock svirka u gradu tvoje ime je nekako neodovojivo od te sintagme, a opet, mi dosta malo znamo o tebi. Možeš li nam reći nešto o svojim muzičkim počecima i razvoju tvoje karijere?

Boris Čolić: Moji muzički počeci se vezuju za 2003. godinu. Tada sam prve svirke imao u klubu „Štamparija“ koji je u to vreme bio jedan od najboljih klubova u kojima se slušala pop-rok muzika. Na leto 2004. godine sam ucestvovao na Budvanskom festivalu sa pesmom „ Do Ludila“. Za mene je to bilo ogromno iskustvo koje cu čitav život pamtiti. Nakon festivala sam nastavio sa svirkama po klubovima i kafićima. 2006. godine sam se odlučio da ucestvujem na Radijskom festivalu „ FERAS 2006“ sa pesmom „Čovek iz senke“. Na festivalima nisam imao zapaženu ulogu iako i dan danas mislim da sam imao kvalitetne numere, jednostavno sam tada shvatio „ festivalska pravila“ na ovim prostorima. Nakon toga sam odlučio da se posvetim samo live nastupima koji me najviše ispunjavaju.

kafana Pivnica Ispod Mosta

Fotografisano u Kafana Pivnica Ispod Mosta

beogradnocu.com: Šta je bilo presudno da baš muzika postane tvoj poziv?

Boris Čolić: Moja mama se bavi pevanjem čitav život pa je nekako i bilo normalno da uz nju zavolim muziku i da ona bude moja ljubav.

beogradnocu.com: Da nisi pevač, bio bi...?

Boris Čolić: Da nisam pevač bio bi.... uff teško pitanje, ovaj poziv nekako je specifičan i nema mnogo dileme ili to voliš i osecaš ili nemaš interesovanja za ovakav poziv. Van svog bavljenja muzikom bavim se i menadžerskim poslom u jednoj jako uspešnoj domaćoj firmi.

beogradnocu.com: Od tebe se očekuje da svoju energiju preneseš na svoju publiku. Šta radiš u situacijama kada nisi raspoložen za pevanje, i da li uopšte takvih situacija ima?

Boris Čolić: Možda ću sad delovati kao narcis, ali mislim da je moje najjače oružje na nastupima kontakt sa publikom, on je pokretač svega, kada osetiš dobru karmu između sebe i publike nema ničeg lepšeg, tada mislim da bih mogao da pevam i ceo dan. Uvek se desi da imas loš dan i da ti nije do pevanja, ali nekako kada počne nastup sve se menja, ništa ti nije teško svi problemi koje mozda imaš su u drugom planu, tada osećaš da to stvarno radiš iz ljubavi i to publika primećuje.

beogradnocu.com: Možeš li podeliti sa nama neku interesantu anegdotu sa nekog tvog nastupa. Verujem da ih je bilo.

Boris Čolić: Bilo ih je dosta ali ako moram da izdvojim neku onda nek to bude sledeća: Radili smo u Podgorici nastup i pošto je karakteristika i specifičnost naseg benda ta, da pevam sa svojom mamom Tanjom, jedna devojka je prišla mojom mami i pitala je da joj bude „ svekrvica“. Meni je to mama ispričala na kraju nastupa i naravno onda sam bio „žrtva“ narednih nekoliko dana mog benda.

kafanica Radost

Fotografisano u Kafana Kafanica Radost

beogradnocu.com: Šta najradije izvodiš? Imaš li nekog omiljenog pevača čije numere posebno voliš ili...?

Boris Čolić: Kako tržite diktira tempo izvodim razne žanrove, ali moram da izdvojim da mi najviše prija pop muzika i da se u njoj najvise nalazim, iako je invazija narodnjaka u poslednje vreme trudimo se kao bend da ostanemo dosledni našem pravcu, naravno sa nekim izuzecima u određenim situacijama kada se i odsvira neki stari dobri narodnjak poput Džinovića, Tome Zdravkovića, Miroslava Ilića i drugih velikana narodne muzike koje jako cenim iako nisam ljubitelj tog pravca. Što se tice izvođača moram da izdvojim svog strica Zdravka Čolića čije pesme pevam sa posebnom emocijom koju i publika prepoznaje, naravno tu je i grupa Parni Valjak koju jako volim kao i po meni jedan od najboljih vokala današnjice Toni Cetinski. Ne bih da budem patetičan ali Toše Proeski je bio neko ko je ostavio veliki trag u muzici i čije pesme rado izvodim na nastupima.

beogradnocu.com: Da li možemo da očekujemo neke autorske kompozicije u narednom periodu?

Boris Čolić: Imam u planu da snimim jednu numeru i da za nju uradim spot kako bih se promovisao u pravom svetlu. Nadam se da će to biti uskoro i da će pesma biti kvalitetna.

beogradnocu.com: Na kom mestu najradije nastupaš i zbog čega?

Boris Čolić: U poslednje vreme radim u Kafanici Radost i moram da je izdvojim kao jedno mesto koje ima posebnu priču. Tamo je publika uvek vesela i pozitivna, to me ispunjava i raduje. Tu je i Pivnica Ispod Mosta u kojoj nastupam sredom koja pleni pozitivnom energijom i dobrim ljudima. Takođe bih izdvojio i kafić na Vračaru u kom smo radili prošle sezone a to je Alphonse De Lamartine gde smo imali više nego lepe nastupe i gde nas je publika prihvatila kao svoje.

beogradnocu.com: Da li je to takođe i tvoje omiljeno mesto za provod?

Boris Čolić: Moje omiljeno mesto za provod je bilo koje mesto na kom mogu da budem sa prijateljima i svojim dragim osobama. Nije bitno da li je to kafana, kafić ili neka kućna priča.

beogradnocu.com: Šta je najbitnije kada biraš gde ćeš izaći sa prijateljima? Da li je muzika presudan faktor?

Boris Čolić: Kada izlazim volim da odem do lokala koji imaju dobru živu svirku, ili odem kod mog prijatelja Draška u kafanu „Stara Kuća“ na tambure.

kafana Pivnica Ispod Mosta

Fotografisano u Kafana Pivnica Ispod Mosta

beogradnocu.com: Iako tvoji verni fanovi sigurno znaju odgovor na ovo pitanje, reci nam, gde sve možemo da te slušamo?

Boris Čolić: U ovom momentu me možete slušati sredom u Pivnici Ispod Mosta i petkom u Kafanici Radost... Uskoro ćemo raditi i svake subote, ali za sada ne mogu da otkrivam detalje jer smo u pregovorima sa jednim beogradskim lokalom.

beogradnocu.com: Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Boris Čolić: Planovi za budućnost su da i dalje nastupam po klubovima, kafanicama, pivnicama i kafićima da imam dobre nastupe u kojima ce uživati moja publika, ako Bog da, da snimim pesmu koju ce publika zavoleti i koja ce imati neku svoju muzičku liniji koja je malo drugačija od trenutne instant muzike koja se masovno plasira.

Kao i uvek, rezervacije za sva dešavanja, uključujući i nastupe Borisa Čolića i Cool Benda, možete izvršiti upravo ovde: putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online. Rezervacije su besplatne, ali obavezne zbog jako velikog interesovanja za ovo popularno prestoničko mesto. Sa vama će se provoditi i fotografi portala beogradnocu.com jer oni nikada ne propuštaju najbolje žurke.

 

beogradnocu.com