Intervjui, Shake 'n' Shake, vesti

Dj Cholack: Možete me slušati gde su dobre žurke

Aleksandar Torlaković, poznatiji kao dj Cholack, već punih 10 godina se bavi Dj-ingom na domaćoj sceni. Trenutno ga možete slušati na splavu Shake'n'Shake gde svojim Dj setovima dovodi atmosferu do usijanja. Pored posla dj-a radi i u privatnoj firmi već 4 godine.

Kada smo ga upitali otkud interesovanje da bude dj, Aleksandar nam kaže: Počelo je dosta neozbiljno, ali vremenom sam sve više slušao muziku, različite setove i upoznao starije kolege. U početku sam to radio zbog popularnosti u društvu, a kasnije je postalo ozbiljnije i sastavni deo mog zivota. Na pitanje da li se može živeti od tog posla iskreno odgovara: Teško se moze živeti samo od Dj-inga, sam posao nije toliko plaćen. Osim toga, potrebna su velika ulaganja u opremu. U suštini sve zavisi od kvaliteta i truda.

Kao Dj sa godinama iskustva, evo kako ocenjuje dj scenu u Beogradu:  Scena nije loša, ali ima dosta prostora za napredovanje. U Beogradu ima dosta dobrih dj-eva, konkurencija je velika i svi se trude na svoj način da se izdvoje. 

splav Shake'n'Shake

Fotografisano na Splav Shake'n'Shake

Glavna inspiracija za Dj-ing mu je pre svega ljubav prema muzici i mogućnost eksperimentisanja. Na pitanje gde ga sve možemo slušati ovog leta, harizmatični Aleksandar odgovara: Gde su dobre žurke (smeh).  Ovog leta sam na splavu Shake'n'Shake, a o zimskoj sezoni ćete biti obavešteni na vreme.

Aleksandar smatra da se u regionu može čuti mnogo dobrih setova, dok je van Beograda to malo teže, kako kaže: Najviše nam nedostaje autorskih dela, ali poslednjih godina se i to polako popravlja. Nadam se da ćemo u budućnosti biti vodeći u regionu. 

splav Shake'n'Shake

Fotografisano na Splav Shake'n'Shake

Letnji klubovi koji najviše podržavaju dj scenu u Beogradu po njegovom mišljenu su Freestyler,  Lasta i novootvoreni Shake 'n' Shake

Pred kraj nam je otkrio koji je trik za uspešnu žurku: Pratiti reakciju publike, kako bi to kolege rekle "pronaći pravi ritam", tematske žurke i naravno dobri party starteri.

Što se tiče skorije budućnosti Aleksandar kaže: Ova letnja sezona je bila fantastična, nadam se dobroj zimskoj, a kasnije sve boljim setovima i atmosferama.

 

beogradnocu.com