Intervjui, Ona Moja, Stara Pesma, vesti

Nisam još ginekolog, ali mogu da pogledam.

Dočeke novih godina možda se setite, ako baš napregnete moždane vijuge i izvršite pritisak na sive ćelije, ali jedno je sigurno - noći provedene uz Džonija i Vorkerse, i da hoćete ne možete da zaboravite. To su pre svega noći, pa zore i jutra koje se urežu u sećanje, preživljavaju, doživljavaju i prepričavaju. Svako koga je bar jednom put naveo u kafanu "Stara pesma'', gde nastupaju subotom i u kafanu Ona moja, gde goste zabavljaju četvrtkom, imao je priliku da čuje i vidi ovog virtuoza na gitari, i uveri se da i Srbi imaju svog Džoa Satrijanija. Vreme Nikole Džonija Jakovljevića, tek dolazi, a sve su prilike da će dugo potrajati. Ovaj šoumen, jedinstven i po svom sviranju gitare iznad glave, protekle nedelje u kafani Stara pesma promovisao je svoj spot prvenac, ali zasigurno ne i jedinac, "Živi život svoj" uz prisustvo velikog broja prijatelja i ličnosti iz javnog života. Uoči dočeka Nove 2015, za koju će nastupati u restoranu Zlatnik Hall na Sajmu, u intervjuu za portal beogradnocu.com Džoni sumira svoje utiske i očekivanja, i kaže da je prezadovoljan postignutim u 2014.
- Spotom za pesmu "Živi život svoj" sam prezadovoljan, jer su moja očekivanja skromna. I u novj godini bih želeo da ostanem tu gde jesam, voleo bih da stvarno živim život svoj, da ostanem svoj i ne poletim visoko. Probao sam više puta "red bul", pa kad mi on nije dao krila, neće ni pesma. Još sam mlad za nebo, tako da bih ipak da ostanem na zemlji, ali ne ni ispod onog nivoa na kom već čvrsto stojim.

Da li si zadovoljan kako je protekla promocija spota u Staroj pesmi?
-Pomešane su emocije. Kolege koje sam očekivao imale su opravdan izostanak, a oni koji su mi isto toliko dragi, a koje sam od silnih svirki zaboravio da pozovem, pojavili su se i svojim prisustvom mi upotpunile doživljaj. Bilo je to jedno lepo predvečerje, koje je proteklo u razmeni iskustava, ugovaranja zajednčkih nastupa, par dobrih viceva i slikanje. Tog dana sam reč "hvala" izgovorio najmanje 100 puta. I opet zaboravim da se zahvalim Dobrici Mitroviću, čije oko kamere čuva najlepše noći i oči u gradu, čoveku koji je i idejni tvorac loga Johnny & Workersi.

kafana Stara Pesma

Fotografisano u Kafana Stara Pesma

Kako je moguće da jedan muzičar tvog kalibra tek sada odluči da snimi spot?
-Čekao sam godinama da se prolepšam i ta promena se upravo i dogodila, pa se osećam jedinstvenim.

Prenesi nam malo atmosfere sa snimanja spota.
-Jaooooo... tona šminke, presvlačenje, scene sa Tamarom... Na moje veliko zadovoljstvo neke scene su se ponavljale više puta i trajale (hvala Andreju Ilići i DJ Videosu na razumevanju). Nakon toga scene u kafani Stara pesma, gde je sve vrvelo od dobrih vibracija, emocija, prijatelja, kolega muzičara, doktora... pa opet Tamara u čarobnoj haljini, pa REZ, pa po dupli JW, pa opet jovo-nanovo. Sve u svemu 14 sati magije. Veliko hvala svim dobrim ljudima koji su bili sa Vorkersima tog decembra 2014.

kafana Ona Moja

Fotografisano u Kafana Ona Moja

Kako je došlo do saradnje sa Tamarom, devojkom iz tvog spota, čiji je intervju izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama?
-Tamara je osoba koja svakako privlači pažnju, kako svojim izgledom i stajlingom, tako i svojim stavom i ponašanjem. Hteo sam da baš takva osoba, jaka i svoja bude u mom spotu. Mislim da i naziv pesme "Živi život svoj" baš pravi za sve one koji imaju neko drugačije mišljenje o Tamari - neka je ostave na miru i bave se svojim životom. Veliko joj hvala i ovim putem joj šaljem veliki drugarski poljubac.

Za one koji ne znaju, reci nam ko je zapravo Nikola Jakvoljević?
- Apsolvent sam na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ali u kafanama doktoriram od 99. godine. Na moju veliku radost imao sam sreću da sarađujem sa sjajnim muzičarima i vlasnicima restorana. Uvek su to bile nezaboravne noći, još bolja jutra i osmesi. Nadam se i želim da to potraje. Pomenuću kultna mesta u Beogradu na kojima smo popili vagone Džonija (soka od jabuke), kao što su Oktopus - sadašnji Čorba kafe, konoba kod Marka i Duleta, "Gradski mačor" blizu hrama muzike-beogradske Muzičke akademije, "Mali vrabac" u srcu boemske četvrti Skadarlije, bistro "Trandafilović", Zvezdara teatar, "Stara pesma", "Ona moja"... I sada dok razgovaramo uzlupa mi srce od samog sećanja, a neki mudri ljudi kažu da je lepo sećanje najveće bogatsvo koje posedujemo.

kafana Stara Pesma

Fotografisano u Kafana Stara Pesma

Ko je kumovao imenu benda "Džoni i Vorkersi"?
- U prethodnom odgovoru sam pomenuo vagone Džonija (soka od jabuke), tako da ću vam ostaviti prostora da malo razmislite i zaključite sami.

Iako bih rekla, da si roker u duši, nastupaš u kafanama, gde rokenrolu mesta nema. Koliko ti teško pada činjenica da su danas novci tamo gde su narodnjaci?
-Onog momenta kad muzikom počnem da se bavim zbog novca, onda ću vam odgovoriti na ovo pitanje. "Džaba vam novci, moji sinovci..." Za sada živim za osmeh, zagrljaj i hvala, kao i ručak u Franšu. (smeh)

kafana Ona Moja

Fotografisano u Kafana Ona Moja

Kada ne radiš, gde voliš da izađeš i meračiš?
-Eh, tim danima se baš radujem, a znam da se raduju i konobari i muzičari i vlasnici kafana. Moje pravilo je da trošim novac tamo gde ga i zarađujem, a to su "Stara pesma", "Ona moja" i "Trandafilović" kafana.

S obzirom da nisi oženjen, kako se braniš od nasrtljivh udavača?
-Ko kaže da se branim?

Koja je najorignalnija ponuda koju si dobio od neke devojke?
-Prišla mi je jednom devojka i dala 1000 evra, ali pravih ne lažnih. Nije htela ni pesmu da naruči, pa sam se zamislio šta li treba da da radim za toliki novac očekujući neku nepristojnu ponudu. Usledio je samo njen odgovor: "Hvala ti što postojiš."

kafana Stara Pesma

Fotografisano u Kafana Stara Pesma

Da nisi doktor specijalista dobrog zvuka, pretpostavljam da bi specijalizirao ginekologiju?
-I dalje sam student, ali mogu da pogledam (smeh)

Ispričaj nam neku zanimljivu anegdotu sa nastupa?
-Poslednje koje se sećam je kada smo nedavno nastupali u kafani Ona moja. Ja govorim "dobro veče, dobri ljudi, dobro došli u Staru pesmu, nadam se da ćemo lepo provesti noć." U tom momentu mi pucaju dve žice na gitari i nastaje muk od minuta, koji je za mene trajao čitavu večnost. Srećom ne dobismo otkaz, tako da i dalje četvrtkom provodimo sjajne noći u kafani "Ona moja".

Gde si za doček i kakvi su ti planovi za dalje?
-Za doček sam u restoranu Zlatnik Hall na Sajmu. Baš se radujem ovom dočeku jer će biti mnogo mojih drugara, prijatelja i naravno lepih ženskih pogleda. Plan mi je da fabrika "Johnny & Workersi " napreduje u svakom smislu, kako muzički, tako i estetski i autorski.

Nikola Jakovljević

Šta bi poželeo čitaocima portala beogradnocu.com u Novoj godini?
-Svim čitaocima najboljeg portala na svetu želim srećnu novu godinu. Verujte u sebe i onda kada niko drugi ne veruje u vas. Ne budite prosečni, jer prosečnost privlači prosečnost. Budite jedinstveni i svoji. Pomerajte sopstvene granice. Upustite se u nove izazove, izgovorite DA i kada niste sigurni i svojim stavom pokorite strahove. Obucite osmeh i sijajte - privućićete energijom divne ljude oko sebe. Šta vam više treba za sreću?

 

foto:facebook.com

beogradnocu.com