Magazin, Zanimljivosti

Igre sa alkoholom predstavljaju jednu od omiljenih društvenih aktivnosti koje idealno kombinuju uživanje u alkoholu i društveni momenat koji stvaraju igre sa zanimljivom tematikom. Okupljanje društva pre žurke ili izlaska u provod može da bude odličan povod za neku od društvenih igara koja kao nagradu ili kaznu od igrača zahteva konzumiranje alkohola.

Bilo da je u pitanju cugopol, beer pong ili “Čoveče, ne napij se”, igre opijanja u velikoj meri podižu atmosferu pred izlazak i stvaraju pozitivnu energiju među društvom. Igre opijanja karakteriše konstantan smeh koji ispunjava prostoriju, zadirkivanje, pa su takve kreativne igre pravi način da se izlazak dodatno začini. U nastavku teksta pročitajte koje igre sa alkoholom predstavljaju odlično zagrevanje za žurku.

#1 Cugopol - igre opijanja koje podsećaju na Monopol

Za sve one koji vole društvenu igru Monopol, pravila igre Cugopol ne bi trebalo da budu strana. Igre opijanja su često veoma kreativne i imaju pravila koja utiču na to da li neka osoba treba da ispije gutljaj nekog alkoholnog pića. Cugopol je društvena igra koja kao glavni cilj ima odličnu zabavu za društvo, a nije namenjena za mlađe od 18 godina.

Kao i kod Monopola, ovde takođe postoji tabla koja sadrži 50 polja sa različitim zadacima. Tu su pijuni i kockice, ali i specijalne Cugopol karte sa zanimljivim zadacima. Ovih 36 karata ima za cilj da igrače usmerava i da zadaje posebna zaduženja koja odgovaraju nameni igre. Najveći deo zadataka se odnosi na piće koje svaki igrač bira pre početka igre, a pobeda u ovoj igri ne znači nužno da i drugi igrači nisu pobednici!

 #2 Beer pong - zagrevanje pred žurku sportskim rekvizitima

Beer pong je igra koja je nastala na američkim koledžima tokom šezdesetih godina prošlog veka. Zagrevanje pred žurku u vidu takmičarskog nadmetanja koje korene ima u stonom tenisu (ping-pongu) predstavlja pravu zabavu na svakom okupljanja društva. Beer pong je popularnost stekao i zahvaljujući holivudskim filmovima koji u središte zabave na studentskim žurkama stavljaju upravo ovu igru sa alkoholom.

Pravila Beer ponga nalažu da se na obe strane stola postave pivske plastične čaše, poređane tako da formiraju trougao. Najčešće se Beer pong igra u paru, tako da dve osobe budu na obe strane stola. Osoba sa lopticom za stoni tenis pokušava da je ubaci u čašu i ukoliko je u tome uspešan, onda ekipa sa druge strane, odnosno igrač koji je za stolom, mora da popije sadržaj te čaše. 

Velika popularnost ove igre, kojoj su kumovali Holivud i studentske žurke širom Amerike, predstavlja odličan način za zagrevanje pred žurku, a takođe je i sjajna solucija ukoliko želite da začinite sopstvenu žurku novim sadržajem. Uzbuđenje, navijanje iz sveg glasa i dobra zabava su zagarantovani!

drustvo nazdravlja u provodu

 

#3 Čoveče, ne napij se - igre za opijanje za celo društvo

Igra “Čoveče, ne ljuti se” je bila razlog brojnih svađa i razmirica u društvu. Iako sam naslov igre sugeriše da ne bi trebalo da se ljutite, ukoliko neko tvog pijuna pojede ispred kućice, kako da se ne naljutiš na takvu osobu. Sa druge strane, “Čoveče, ne napij se” spada u one igre za opijanje zbog kojih se niko ne ljuti.

Umesto četiri figurice, ova igra od igrača traži da koristi četiri čašice u koje se sipa žestoko piće po želji. Svaki put kad neko preskoči vaše figurice ili ih “pojede”, morate da ispijete čašicu na eks i da dopunite čašicu. Čaša ostaje prazna tek kad igrač sa figuricom stigne do “kućice” i ispije sadržaj. Za razliku od igre koja od vas zahteva da se ne naljutite, ovde će pobednik možda imati najmanje razloga za slavlje.

#4 Magična reč kao deo zanimljive igre sa alkoholom

Na TV-u je omiljena serija tvog društva ili gledate uživo prenos neke emisije. Umesto klasičnog ispijanja alkohola i spremanja za grad, možete druženje da začinite igrom koja se opisuje kao “Magična reč”. Deo ove zanimljive igre sa alkoholom se sastoji od toga da se društvo unapred dogovori koja magična reč je okidač za ispijanje alkohola.

Svaki put kad se u prenosu, tokom serije ili filma pomene ta reč ili te reči, svi igrači piju naiskap sadržaj čaše. Naravno, u zavisnosti od pića, moguće je da društvo popije samo gutljaj, ali je poenta ista. Podrazumeva se da reč ne izgovaraju ljudi iz društva pa da onda svi piju, već da se alkohol konzumira samo u situacijama kada se magična reč začuje sa malog ekrana. Ako želite da varate, izaberite reč koja će se sigurno ponavljati u toku prenosa i napunite čaše!

#5 Igre sa kartama - kraljeva čaša i društvene igre sa alkoholom

Još jedan zanimljiv način koji kombinuje društvene igre sa alkoholom jesu i igre sa kartama. Špil od 52 karte, u kom svaka ima određeno značenje, postavlja se na sto pred “igrače”. Nakon što su karte promešane, igrač koji prvi uzima kartu pokazuje je ostalim. Ukoliko je izvučenja kraljica, svaka dama u društvu pije, a ukoliko je igrač iz špila izvukao žandarma, onda piju muškarci.

Poseban draž ove igre leži u činjenici da pre nego što počnete, sami možete da definišete značenje svake od karata. Ipak, u ovoj igri karta sa likom kralja ima posebno značenje. Svako ko je izvuče mora da popije sve ono što se nalazi u čaši. Igre sa alkoholom kombinuju uživanje u piću, dobru zabavu za celo društvo i sjajan štimung kao zagrevanje za žurku i najluđi provod. Ukoliko posle igre sa alkoholom planirate izlazak, uz Beograd noću rezervišite svoje mesto u najboljim prestoničkim lokalima i uživajte do zore!