vesti

Često čujemo da neko ide do Zagreba, da se i tamo može dobro provesti vikendom – ali, kako znate gde ćete otići? Iako se mi trudimo da vam prenesemo galerije i atmosferu iz Beograda, ovog puta smo, u saradnji sa portalom Tulumarka.com, za vas istražili zagrebački noćni život.

Krenuli smo od njihovog "zagrebačkog mora", Jaruna. Iako je na Jarunu ranije bilo 4-5 klubova  koje ste mogli da posetite i odlično se provedete, danas je Jarun ostao na samo dva mesta za izlaske: Aquarius i Gallery. Aquarius povremeno organizuje žurke u svom klubu, dok je Gallery apsolutno IN mesto u gradu. Muzika koju tamo možete očekivati je RnB i MTV varijante pesama – ekipa našminkana, ali i opuštena.

aquarius_

Od Jaruna do Save ima pešaka 10 minuta – pošto je tamo studentski dom Stepan Radić, klubovi i kafići pored tog doma rade punom parom. Pretprošlog vikenda se otvorio Roko – za njega svi znaju i nema studenta koji tamo nije izašao. Ekipa mlada, dobro raspoložena, a muzika ... Na otvaranju je bio Jasmin Stavros, prošli vikend Dejan Matić, a sledeći vikend im gostuje Željko Bebek.

roko_

Odmah pored Roka je The Best Venue Hall – stari, novi kultni Best. Svake prve subote u mesecu im gostuju poznati svetski di-džejevi u sklopu programa Cartel house. Na Cartelu su do sada gostovali Tube Berger & Alex Kenji, poznati duo Sigma, a sledeći gost je Sigala. Svi koji prate MTV znaće o kome pričamo.

best_

Dok svake druge subote u mesecu organizuju Slavic Playhouse gde gostuju pevači kao što su Lepa Brena, Marija Šerifović, Miligram, Neda Ukraden.

Žabac, odmah pored Besta, mesto je gde idu svi ljubitelji live svirke – to su najčešće studenti 4. ili 5. godine faksa, malo starija ekipa od one koja bude u Roku. Svakog petka i subote dovode neki odličan bend koji svira i domaće i strane covere.

zabac_

Kad krenemo prema centru grada, moramo proći pored Vintage Industrial Bara – velika industrijski uređena hala u kojoj su događanja apsolutno svakog dana. Tamo se može čuti mnoštvo kvalitetnih live svirki, a gosti su ipak nešto stariji, 25+, rekli bismo.

vintage_

Nastavimo li od Vintagea prema centru, proći ćemo pokraj H2O kluba. U tom hramu zabave, kako ga i sami nazivaju, zabavlja se uz folk muziku  – gostovanja predviđena za ovaj mesec su: Milan Stanković, Aco Pejović, Mile Kitić ...

h2o_1h2o_

Kad dođemo u centar, da budemo iskreni, nismo sigurni gde bismo prvo otišli! Na samom trgu je Vip club – odličan klub čija je i komunikacija prilagođena mladima koji vole dobar provod. Ovaj vikend su imali program po imenu Više manje samo Kanje, muzika je, očekivano, disco RnB i MTV hitovi.

vip_

U Tkalčićevoj ulici, koja je odmah pored glavnog gradskog trga je puno pivnica i kafića gde mladi provode večeri, ali mlađa ekipa (18+) ipak najviše voli da ode u History. To je inače klub fudbalera, braće Šimić u kojem takođe puštaju RnB i MTV muziku i omiljeno je mesto za sve koji opasno đuskanje. Za ove nešto starije (23+) u ulici je Peper – s istom vrstom muzike, ali ponekad tamo bude i starog funka i soula.

Par minuta hoda od trga je potrebno da se dođe do kluba Opera. Odličan klub, super uređen sa dobrom house muzikom. Ovaj vikend im je gostovao poznati svetski DJ Mark Knight, dok sledećeg vikenda očekuju Ericka Morillu.

opera_

Za početak se nadamo da je ovo dovoljan pregled igre za sve vas koji ćete ići ciljano, ili se naći slučajno u Zagrebu. Povremeno ćemo vam pripremiti najbolje od njihovog noćnog života, da budemo u korak s trendovima i izlascima u komšiluku.

Postanite korisnik Public Chat-a portala beogradnocu.com još danas i to samo jednim klikom: http://chats.viber.com/beogradnocu.com

beogradnocu.com