Razno, vesti

Kako prevariti mamurluk.

I izlazak i posao u sred nedelje, kako izvesti bez mamurluka? Tekst koji ste juče čitali "Svaki dan - vikend" sigurno vas je inspirisao na izlazak, a sa izlaskom se veoma dobro slaže alkohol. Danas smo za vas spremili uputstvo kako da se, recimo nakon večerašnjeg izlaska, u sred nedelje, rešite jutarjeg mamurluka i budete spremni za radni dan. Da uprostimo kako da ne odete pijani na jutarnji brifing.

Klubovi, splavovi, kafane, kafei, restorani, a tamo muzika, dobar provod koji uglavnom prati nekoliko čaša vina, koktela, rakije ili drugog žestokog pića. Ona vas gleda i zavodljivo trepće, kako sad da odete kući, ko uopšte razmišlja o dosadnom šefu  i ljubopitljivim kolegama?! Veče idealno za ludi provod do ujutru, a ujutru... posao. Obaveze počinju već u sedam ujutru, kada krećete na posao, a stigli ste iz izlaska pre sat vremena. Niste se naspavali, uh, lepa noć, ali teško jutro. Na poslu vas čekaju kolege i šefovi sa spiskom obaveza i poslova koje treba da završite. Šta da radite? beogradnocu.com ima rešenje.

U ovakav provod tokom radnih dana, kada ujutru idete na posao, treba ići pripremljen. Najpre kada vam iskrsne rođendanska žurka, rođenje deteta najboljeg prijatelja, proslava diplome ili slične prigode, krenite u provod siti. Najedite se lepo, preporučujemo neku laganu hranu i pravac na događaj. Kada stignete i dođe trenutak da naručite piće, izbegavajte žestoka pića od kojih vas ujutru boli glava i šampanjac. Dobro belo vino, kokteli koji u sebi ne sadrže sok od pomorandže pravi su izbor za jutro bez mamurluka. Situacija je takva da bi trebalo da se poslužite trikovima iskusnih "disko mašina", a jedan od saveta je da nakon svakog alkoholnog pića popijte čašu hladne vode. Tako ćete smanjiti mogućnost napijanja i potpuno zadovojiti potrebu za pićem. Pokušajte da legnete najkasnije do tri sata posle ponoći i omogućite sebi bar tri sata sna.

Noć je bila savršena, a onda je došlo jutro... Ukoliko ipak niste sledili gore navedene savete, i popili ste previše, vreme je za trežnjenje! Popijte jedan zeleni čaj, jogurt ili sok od paradajza. Umijte se ledenom vodom i ukoliko imate otok na podočnjacima, rešićete to tako što ćete na kritičnom mestu nekoliko minuta držati led. Podočnjaci će nestati, a vi ćete se brzo otrezniti. Tragove mamurluka rešićete i ako možete da prošetate do posla. Verujte, iskustva su pokazala, što se bolje provedete, imaćete više elana i snage da izdržite radni dan. Skoncentrišite se na posao, a nakon radnog vremena priuštite sebi toplu kupku, dečka, devojku, poljupce i budite sigurni, umor će potpuno nestati. Recept su probali svi oni koje ćete večeras sresti za susednim stolom ili separeom. Zato su i tu, jer mladost podnosi sve. Budite mladi!


beogradnocu.com