Razno

Usled okolnosti u kojima smo se našli mnogi od nas će u letnjem periodu ostati u prestonici, pa je pitanje kako provesti leto u Beogradu postalo prilično zastupljeno. Mnoge leto u gradu asocira na vreo asflat, gužvu i vrevu, te smo zato odlučili da vam predstavimo lepšu stranu leta u gradu, i da vas vam predložimo letnje aktivnosti u Beogradu u kojima možete uživati.

Pripremite se za reku, zelenilo, šumu, ali i nezaboravan provod na beogradskim splavovima. Evo kako da provedete nezaboravno leto u gradu. 

Leto u Beogradu na reci - dnevni i noćni splavovi

Slobodno možemo reći da su beogradski splavovi centar dešavanja kada je leto u Beogradu u pitanju pa ćemo vam zato predstaviti najpopularnije splavove u kojima možete uživati kako tokom dana, na opuštenoj kafi sa prijateljima, ili u osvežavajućem ceđenom soku uz omiljenu knjigu, tako i one koji predstavljaju centar dobrog provoda u tokom leta

Freestyler - žurka na reci koja traje decenijama 

Splav Freestyler je jedan od najstarijih splavova u Beogradu, nastao pre više od jedne decenije na Savskom keju. Ovaj splav je pravi primer onoga što beogradski splavovi predstavljaju u ovom gradu - urbana mesta otvorena za sve vrste dobrog provoda.

Leto u Beogradu ne može da prođe bez bar jednog odlaska na Freestyler. Ono što ćete tamo prvo primetiti jeste karakterističan enterijer i  šank koji se nalazi u centralnom delu kluba, i koji bez obzira na svoju veličinu uvek biva preplavljen gostima.

Dalje, ovde će vas sačekati izvrstan izbor pića, a ono po čemu je spav Freestyler poznat jeste veliki izbor koktela, za koje se turisti često opredele kada ga posete. Kvalitetno piće prati još bolji odabir muzike, koji se menja u zavisnosti od toga kada posetite splav. Tako možete očekivati urbane RnB hitove, dance muziku ali i veče muzike devedesetih.

Splav Lasta - provod sa stilom 

Fotografija Beograda noću sa reke

Ako ste ljubitelj urbanog gradskog provoda, letnja aktivnost u Beogradu koju ne bi treblo da preskočite je odlazak na gradski splav Lasta. Neke od najboljih RnB žurki u gradu organizuju se upravo ovde, pa tako tokom leta veliki broj posetilaca iz inostranstva poseti baš ovaj splav.

Lasta je još jedna letnja atrakcija grada čije postojanje broji godine i godine dobrog provoda. Zajedno sa Freestylerom čini obaveznu stanicu za sve one koji odluče da nezobravno leto u provedu gradu. 

Splav Leto - samo ime vas poziva na letnji provod 

Među novijim beogradskim splavovima nalazi se splav Leto, koji je veoma brzo osvojio srca stanovnika ovog grada. Leto pruža jedinstvenu zabavu i tokom dana, uz najbolje matine žurke koje ćete ikada doživeti, dok noćni provod na ovom splavu podsetiće vas na žurke u popularnim plažnim barovima Ibice. 

Tropski vajb na splavu transportovaće vas u neke toplije predele, pa ćete imati osećaj da ste đuskanje na reci zamenili žurkom na moru. 

Splavovi u kojima možete uživati preko dana 

Ko se zasitio noćnog provoda leto u Beogradu može provesti na splavovima koji su idealni za dnevnu, ležernu varijantu. Splavovi kao što su Hot Mess, Shake ‘n’ Shake, Play, Kota 70 i mnogi komšijski ugostiteljski objekti na vodi, predstavljaju prave male gradske oaze za beg od vrućine. Neki od ovih splavova se tokom noći takođe pretvaraju u odlična mesta za provod. 

Uživanje na reci sa pogledom na Kalemegdansku tvrđavu i Pobednika je jedinstveno iskustvo skriveno od letnje vrućine i gužve, pa biste posetu nekom od ovih ili sličnih splavova mogli da uvrstite u na listu gde se nalaze letnje aktivnosti u Beogradu. 

Beograd leti je mnogo lepši kada ga provodite pored reke, bilo da se opredelite za obalu Save ili Dunava, a gradski splavovi definitivno čine veliki deo dnevnog i noćnog provoda na reci.

Fotografije Beograda sa reke

Beton Hala - skrovište urbanog letnjeg provoda u gradu 

Beton Hala je lokacija na kojoj se nalazi veliki broj kafića, barova i restorana, čije bašte imaju pogled na reku. Tik uz obalu Save svoje mesto su našli neki od najpopularnijih i najatraktivnijih mesta za odlazak na piće, ručak, ili romantičnu večeru uz zalazak sunca koji se prelama o reku.

U okviru Beton Hale nalaze se restorani kao što su Temeprament, Ambar, Magaza ili popularni Toro Latin Gastrobar gde možete probati jedinstvena jela meksičke kuhinje. Beton Hala je kompleks ugostiteljskih objekata koji se nalazi na adresi Karađorđeva 2-4, nadomak beogradskog pristaništa.

Na pitanje kako provesti leto u Beogradu odgovor može biti tako što ćete izdvojiti dan za vožnju bicikla, koji takođe možete voziti uz reku, onda ćete kada dođete do Beton Hale napraviti pauzu i okrepiti se uz neki ceđeni sok, ili ručak u prijatnom ambijentu restorana koji se tu nalaze.

Kupališta u Beogradu - upoznajte beogradska “mora”

S obzirom na to da veliki broj ljudi leto obožava zbog prilike da se rashladi i uživa u vodi - Beograd leti nam daje još jedan razlog da u njemu provedemo nezaboravno gradsko leto. Ne treba vam more za dobru zabavu u vodi, dovoljno je da se uputite ka nekim od najlepših gradskih kupališta.

Ada Ciganlija - najlepše i najposećenije izletište u Beogradu

Ada Ciganlija je veštačko rečno poluostrvo sa preko sto hiljada posetilaca tokom radnih dana. Ovako velika popularnost uslovila je da Ada postane poznata i kao “beogradsko more”, sa osam kilometara dugom plažom, u celosti uređenom i infrastrukturno opremljenom da zadovolji zahteve svakog posetioca.

Voda je čista, mirna i pogodna za plivanje, veslanje, skokove u vodu, a na jezeru se održavaju i mnoga sportska takmičenja, kao i ribolovačko nadmetanje poznato kao Ada Safari, kada i najmlađi dobijaju priliku da uživaju u pogledu na životinje mini zoo vrta.

Lido - Veliko Ratno ostrvo i neuznemirena prirodna oaza

Još jedna beogradska plaža na kojoj možete provesti ugodno leto jeste i plaža na ostvu Lido, koji je deo Velikog Ratnog ostrva u Zemunu. Lido je jedna od retkih gradskih oaza čija je urbanizacija zakonom zabranjena, pa osim u svežoj i čistoj vodi, uživaćete i u bogatim drvoredima koji prave hlad nad raštrkanim plažama do kojih se dolazi isključivo čamcima, uz romantičnu pratnju labudova na tom putu.

Nadamo se da smo vam pomogli u odluci da Beogradu posvetite leto 2020. Očekujte mnogo zabave, dobrog provoda i neverovatnu energiju koju jedino naša prestonica može da proizvede!