Magazin, Žene

Kako se našminkati za Novu godinu nije jednostavno pitanje, naročito ukoliko zaista nameravate da ponesete autentičnu kombinaciju koja zahteva jednako dobru i kvalitetnu šminku. Tek kada se zamislite bez kvalitetne i upečatljive šminke, shvatate i njen značaj, pa je jasno da ovom aspektu treba posvetiti ozbiljnu pažnju prilikom pripreme za slavlje. 

Uklopiti sve komponente jednog atraktivnog izgleda je ponekad ozbiljan zadatak, jer treba paziti na boje, umerenost, detalje u vidu aksesoara, ali i na crte vaše ličnosti koje u velikoj meri diktiraju vaš stil, kako oblačenja tako i šminkanja. 

Zbog toga naredne redove posvećujemo šminkanju za Novu godinu, odnosno načinima na koje možete izraziti svoje crte lica, tako da u najluđu noć zaista uđete u svom najglamuroznijem izdanju!

#1 Adekvatno pripremite lice

Kada je u pitanju šminka za Novu godinu, pripadnicama lepšeg pola je veoma bitna postojanost šminke, koja će se na licu zadržati i nakon nekoliko sati đuskanja. Da bi se šminka na licu ponašala na željeni način, pripremite lice adekvatno. 

Priuštite licu mali odmor od šminke pre same novogodišnje noći, nanesite piling ili masku i lepo oblikujte obrve. Važno je da u Novu godinu uđete sveže i odmorne, jer podočnjake i umor ne može u potpunosti prikriti baš nijedan kozmetički proizvod. 

Ulazak u Novu godinu je idealna prilika da obnovite svoju šminku, pa se potrudite da nabavite one kozmetičke proizvode koji u potpunosti odgovaraju vašem tipu kože, boji očiju i preferencijama u pogledu naglašenosti nijansi i linija. 

Razmislite o frizuri koju ćete nositi, dobro analizirajte vašu novogodišnju odevnu kombinaciju, a zatim utvrdite i način šminkanja. Nakon toga ste spremni za najlepši deo, a to je svakako šminkanje!

#2 Koristite ajlajner i veštačke trepavice

Šminka za Novu godinu podrazumeva malo glamurozniji look, što znači da su ajlajner i veštačke trepavice gotovo obavezan deo vašeg novogodišnjeg izgleda. Ajlajner fenomenalno naglašava oblik očiju, a ako umete vešto da ga izvučete, dobićete vrlo atraktivan i lep efekat koji odstupa od svakodnevnog načina šminkanja

Iako nanošenje ajlajnera često deluje kao zadatak za profesionalce, uz nekoliko pokušaja i par tutorijala sa youtube-a, uvežbaćete i sami nanošenje famozne crne linije koja itekako ume da naglasi oči i pruži čitavom licu efektniji izgled. Ukoliko tome dodate i veštačke trepavice, vaš pogled će biti mnogo “intenzivniji” i efektiniji, a uz kombinaciju pravih nijansi senki možete izgledati poput lica sa naslovnica. 

Kako kombinovati senku sa bojom očiju?

Ukoliko imate smeđe oči, zemljani, zlatni i bakarni tonovi senke će se odlično uklopiti u vaš make up look, dok su za dame sa svetlijim očima idealne još tamnije nijanse koje stvaraju fenomenalan kontrast naglašavajući plave ili zelene oči na najbolji način. 

Ako ste ipak skloni minimalizmu u šminkanju, uvek se možete odlučiti za senke u nijansama pudera, i malo ajlajnera koji će “začitini” celu priču diskretno, a opet dovoljno efektno. One hrabrije i odvažnije dame se neće ustručavati da ekspretimantišu i sa zelenim ili modro plavim nijansama senki, koje odlično pristaju kada se pravilno nanesu smookey eyes tehnikom. 

Šminka za Novu godinu svakako treba da sadrži i nešto jače nijanse, a na vama je samo da odlučite kako ćete ih naneti i koji deo lica tako naglasiti. 

karmin na stolu za sminkanje

#3 Naglasite usne mat ili sjajnim karminom

Nepisano je pravilo da se prilikom šminkanja naglašavaju ili oči, ili usne. Ukoliko ste ovaj drugi tip, onda treba obratiti pažnju na način šminkanja usana koji je drugačiji od onog koji svakodnevno praktikujete. 

Lepo naglašene usne podrazumevaju precizno nanošenje olovke, kojom ćete pravilno oivičiti usne uz njihovu spoljnu ivicu - dakle ne više od toga. Ukoliko preterate i “proširite” usne olovkom, to može izgledati pomalo neukusno, jer je prave ivice usana zaista teško prikriti. 

Ako želite da postignete vizuelno veće usne koje će delovati punije, radije primeni neke provereno dobre make up trikove koji vam u tome definitivno mogu pomoći.

Dakle, prvi korak je nanošenje olovke koju možete naneti i na čitavu površinu usana, nakon što ih pažljivo oivičite. Ovaj korak je važan jer olovka pravi odličnu bazu za karmin, koji na takvoj podlozi mnogo duže traje. Onda nanesite željeni ruž ili sjaj. Kako biste naglasile usne na pravi način, koristite samo olovku koja je za jednu nijansu tamnija od samog ruža. 

Pomenuti efekat punijih usana ćete postići ako na kraju šminkanja, po sredini usana utapkate malo svetlijeg nude karmina, koji će učiniti da vam usne izgledaju bujnije. 

Koje nijanse karmina koristiti za Novu godinu?

Šminka za Novu godinu treba da bude sve, samo ne obična. Zato budite slobodne da koristite jarko crveni ruž koji deluje vrlo ženstveno i atraktivno u isto vreme, ili neki karmin u modroj nijansi ako je to ono što će se slagati uz vašu celokupnu novogodišnju kombinaciju. 

Naravno, ako radije birate da naglasite oči, onda usne mogu da budu i u nude nijansi, koja uz lepo našminkano lice izgleda vrlo odemerno i elegantno. Ono što nikako ne savetujemo je kombinacija jarkih nijansi na očima sa jednako upadljivom bojom ruža na usnama - pokušajte da se odlučite koji deo lica želite da naglasite i šta vam najlepše pristaje, kako bi vaša šminka delovala skladno i sa ukusom. 

devojka se sprema za izlazak

#4 Koristite svetlucave nijanse

Kako se našminkati za Novu godinu bez malo svetlucavih nijansi?!

Šminkanje za Novu godinu ne prolazi bez ovakvih detalja, pa se devojke često odlučuju na svetlucave nijanse senki, sjaj na usnama, nešto upečatljivije hajlatere i slične detalje koji blago sijaju i pružaju licu dodatnu svežinu. 

Naš savet su svetlucave senke koje možete blago naneti na kapke preko već nanesenih, klasičnih, a usne ćete dodatno naglasiti ako preko ruža nanesete i malo sjaja za usne. Kod sjaja za usne treba biti pažljiv, jer previše ovog proizvoda na usnama može da izgleda neumereno i loše.  

Ipak, svetlucavi efekti na licu u vidu sjaja i i senki su poželjni samo ukoliko ne nosite haljinu prekrivenu šljokicama zbog koja ćete ionako sijati celo veče. Ukoliko to jeste slučaj, onda pustite haljinu da sija a lice poštedite šljokica i sličnih bleštavih detalja. 

#5 Fiksirajte šminku da bi duže trajala

Devojke se najčešće pitaju kako se našminkati za Novu godinu a da ta šminka bude postojana i jednako efektna cele večeri. Kako god da se našminkate, pola posla “odrađuje” upravo sprej koji fiksira šminku i drži je na mestu sve vreme. 

Naravno, to ne znači da baš nijednom nećete morati popravljati šminku, ali uz ovaj proizvod svakako nećete ići do toaleta na svakih pola sata kako biste sredili rumenilo ili karmin. 

Ako ste se pitale kako se našminkati za Novu godinu, verujemo da smo vam svojim savetima malo pomogli. Primenite gore navedene preporuke i zablistaćete u novogodišnjoj noći u punom sjaju, a to je ono što praznik poput Nove godine definitivno i zahteva. 

Ukoliko je proslavljate u nekom od beogradskih restorana, kafana ili klubova, onda imate još veći motiv da se savršeno sredite za proslavu, jer provod nije baš nigde tako dobar kao što je u našoj prestonici. Iskoristite i sve prednosti Beograd noću aplikacije, koja će vam olakšati izlaske i rezervacije mesta kada krenete u noćni život. Želimo vam srećne praznike i najbolji novogodišnji provod u Beogradu!