Magazin, Zanimljivosti

Kada kažemo pivnice u Beogradu, mislimo na barove i kafiće u kojima su karte pića bogate raznovrsnom ponudom piva - mnogima omiljenog pića. Omiljeno piće tokom praćenja utakmice, za proslavu položenog ispita ili jednostavno druženje nakon radnog dana, Beograđanima, kao i svima koji odluče da ga posete, upravo je pivo. 

Zlatno piće gorkog ukusa i posebnog šmeka, deo je ljudske istorije već hiljadama godina. Danas predstavlja jedno od omiljenih pića na svetu, a definitivno i favorita među svim alkoholnim pićima (sudeći po broju popijenih litara). 

Pasionirane pivopije nisu jedini ljubitelji piva. Pivo piju i oni koji u ovom piću uživaju tek s vremena na vreme, kao i oni koji zapravo ne vole njegov ukus, ali mu često ne odole prilikom naručivanja.

No, pređimo na stvar. 

Hajde da saznamo gde se to pije najbolje pivo u Beogradu, odnosno koje su to najbolje pivnice u Beogradu u kojima ćete sigurno uživati.

#1 Pivnica Samo pivo!

Dovoljno je da pročitamo naziv i biće nam jasno zašto smo Samo pivo! bar stavili na vrh liste najboljih pivnica u Beogradu. Ne preuveličavamo kada kažemo samo pivo - jer zaista je samo ono u ponudi ovog lokala. 

Pub i bar Samo pivo! nalazi se u samom srcu prestonice - u čuvenoj Balkanskoj ulici, na broju 13. Ovaj bar se brzo nakon otvaranja pozicionirao na vrh liste mesta za izlazak…

...kako pivopija, tako i hedonista i svih onih koji uživaju u isprobavanju različitih vrsta piva.Bar ima ogromnu ponudu piva, među kojima su Kabinet IP, Paulaner Hefe i London Pride najtraženiji. Sve i da ovde dolazite svaki dan u mesecu - svaki put ćete moći da probate drugo pivo, pa vam ponuda ovog bara ne može dosaditi. 

Što se atmosfere tiče - ona je izvrsna! Opuštena, a istovremno glasna i sasvim prijatna. Muzika je dodatno ulepšava, a ovde ćete čuti sve - od funka do punka. 

#2 Pivnica Pivara

Pivara je novo mesto u gradu, koje je brzo steklo odličnu reputaciju među fanovima piva. Nalazi se na mestu koje beogradske noćne ptice već odlično poznaju - u živopisnoj Cetinjskoj ulici.

Pivara takođe nudi široku lepezu vrsta i brendova piva. 

Ovde možete probati čak 45 vrsta piva! Zavidna ponuda, zar ne?

Sem toga, ovo mesto poznato je i po vrhunskoj atmosferi - pop, rock, funk i ex yu hitovi uvek odlično začine atmosferu u Pivari. Ona ima i svoju priču, a vezana je za samu lokaciju mesta. Naime, otvorena je na mestu na kojoj je još sredinom XIX veka bila Mala Pivara - treći proizvođač piva (po količini) u Beogradu. 

Veliki izbor piva i danas je ono što posebno preporučuje ovu lokaciju, pa Pivara definitivno treba da bude na listi mesta koje morate posetiti radi uživanja u penušavom piću zlatnih nijansi. 

razne vrste piva

#3 Pivnica Tri Kralja Beer Bar

Tri Kralja Beer Bar je po broju meseci od kad radi prilično mlad beogradski lokal (otvoren decembra 2018. godine), ali se to nikada ne bi zaključilo po broju ljudi koji ga svakodnevno posećuje. Bar se nalazi u jednom od najlepših delova Beograda - na Vračaru, na adresi Njegoševa 6, kraj raskošnog Cvetnog trga. 

Bar ima dva nivoa i vrlo je autentičnog enterijera. Uređen je po ugledu na elitne britanske pabove. Tople boje, uz puno drvenih detalja i ponudu od oko 35 točenih i čak 50 flaširanih piva (kraft i industrijskih), posebno preporučuju ovaj bar svima koji vole ukus piva…

...ali i onima koji nisu njegovi ljubitelji - Tri Kralja Beer Bar u ponudi ima i veliki izbor žestokih pića i vina. Na donjem nivou ima i sto za bilijar i živu svirku, a na gornjem udobne visoke separee i šarmantan šank sa ogromnim brojem točilica. Ovde vas dočekuje uvek ljubazno i nasmejano osoblje, kao i melodije jazz, blues i pop-rock muzike.

#4 Pivnica Cigla & Krigla

Rock 'n' roll i vrhunsko pivo, uz sjajnu atmosferu i nezaboravan provod. Da, govorimo o Cigli & Krigli. Interesantan enterijer, sa posebno zanimljivim eksterijerom (ogromna terasa) i uvek dobrom atmosferom, kao i izvrsnim izborom piva, zaslužni su za to što je Cigla & Krigla 2019. godine proslavila već svoj 4. rođendan!

Lokal se proslavio i preporučuje se svojom domaćinskom atmosferom, stalnim gostima koje čini kul, gradska ekipa i rock svirkama koje se organizuju svakog petka i subote. Kada ste u potrazi za mestom gde možete da popijete najbolje pivo u Beogradu i na raspolaganju imate veliki izbor piva, a istovremeno se i dobro provedete - odlučite se za Ciglu & Kriglu - nećete pogrešiti!

#5 Pivnica Žirafa

Pivnica u kojoj možete i da klopate, a zove se Žirafa, nalazi se na uglu Vojislava Ilića i Strumičke ulice, a mesto je na kome se često slave rođendani, odlazi na večere i uživa u gurmanlucima, a i pivnanlucima. 

Veliki izbor piva najrazličitijih tipova ovu pivnicu čini bogatu divnom pivskom kartom, a posebno je posećena tokom petka i subote večeri, kada se u njoj često organizuju svirke. Dobra muzika, uz pivo i kobasice (ili drugo jelo, po izboru), ovu pivnicu čine jednom od najboljih u gradu, pa definitivno zaslužuje da se nađe na listi najbolje pivnice u Beogradu

Najbolje pivnice u Beogradu definitivno treba uživo upoznati - priča se da se u njima oseti pravi šarm Beograda. Uživanje u dobrom pivu i nezaboravnoj atmosferi sigurno će vam prijati - sa ili bez povoda. Obzirom na popularnost ovih mesta, preporučujemo da na vreme rezervišete svoje mesto u njima!

To možete učiniti putem dobro poznatog vodiča kroz noćni život Beograda. Kontaktirajte nas telefonom, a rezervaciju možete izvršiti i putem našeg online formulara ili aplikacije. Lep provod želimo, uživajte u ukusima najboljih piva u Beogradu!