Magazin, Zanimljivosti

Ukrasi, šljokice i dekoracija prepoznatljivo su obeležje prazničnog perioda. Neki će čak reći da zbog toga najviše vole praznike - nikad dosta štrasa i sjaja. Međutim, metode koje primenjujemo na ukrašavanje jelke i doma tokom praznika, ne bi trebalo da primenjujemo kada je reč o odabiru novogodišnjeg stajlinga.

Ipak, novogodišnji praznici su pravo vreme da ispoljite svoju kitnjastu crtu ukoliko to želite, a to možete uraditi kako izborom odeće tako i kada je u pitanju  novogodišnji nakit

U toku prazničnog perioda doček Nove godine verovatno nije jedina proslava kojoj ćete prisustvovati. Više proslava zahteva više odevnih kombinacija što iziskuje i više novca i ideja.

Sreća pa postoji nakit. On je tu da svaki stajling “začini” na pravi način, te ćete  pažljivim odabirom nakita postići drugačiji efekat sa stajlngom koji ste već nosili.

Zlatni i srebrni detalji - novogodišinji nakit sa stilom 

Za važne prilike dobro je nositi nakit od plementih metala, što može biti belo ili žuto zlato, ali, srebro ili dijamanti. Zlatare nude širok spektar ponude nakita od raznih plementih materijala, i novac uložen u odabir bilo koje vrste nakita od zlata ili srebra je uvek dobra investicija na duže staze. Neka praznici budu vaš ralzog da kao novogodišnji nakit ponesete neki od plemenitih metala.

Takođe, ako posedujete nešto što ne nosite za svaku priliku, praznična proslava je pravi povod da se ponesete pažljivo odabran komad  koji ćete nositi kao svoj novogodišnji nakit. Ako ipak odlučite da kupite komad nakita, imajte u vidu da ćete tokom praznika u zlatarama sigurno naći nešto što vam odgovara, a možete dobro proći i kad su u pitanju popusti. 

Pogodan za klasičan stil

Ukoliko biste svoj stil opisali kao klasičan i sveden, ili ćete za novogodišnju proslavu odabrati haljinu jednostavnog kroja i neke zagasite boje, noogodišnji nakit od  zlata ili srebra će vašoj svedenosti dati najelegantniju notu. Crna haljina ili kombinezon uz  svedenu šminku sa crvenim karminom i srebrne ili zlatne detalje su kombinacija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Personalizovan nakit - detalj koji nosi značenje

Simboli za ljude uvek imaju pozitivnu konotaciju, tako na primer verovanje da simbol dateline donosi sreću, simbol žabe novac, srce ljubav i tako dalje. Simbolika je još veća ako planirate da u novu godinu uđete noseći komad nakita koji ima neko značenje. Ovakav novogodišnji nakit može ići gotovo nezavisno od odevne kombinacije, naravno, sve dok nije reč o krupnim elementima.

Pored toga što simbol vama znači on može biti dobar i kao modni detalj, i tako se možete izdovijiti iz mase i privući dodatnu pažnju na sebe i svoj izgled. Svemu onome što nosite možete dati svoje značenje, i prema njemu gajiti posebnu emociju.

Rame uz rame sa slobodanim i modernim stilom

Ako volite da svakoj kombinaciji date lični pečat, verujemo da isto činite i kada su u pitanju đinđuve. Zato će savršen izbor novogodišnjeg nakita za vas biti ovakav tip aksesoara. Pronađite simboliku koja vama znači, možda i neku amajliju sa kojom želite da zakoračite u novih 365 dana. 

Devojka zamišljeno gleda u daljinu

Ogrlica - kraljica među aksesoarima

Komad nakita sa kojim ćete uvek biti prepoznate jeste ogrlica. Ona daje ženstvenu notu i prefinjenost. Ako izaberete krupniju ogrlicu neka glavni fokus bude na njoj, nemojte remetiti dodavanjem krupnih minđuša ili narukvica. 

Ako se odlučite za ogrlicu slobodno se prepustite mašti, ipak je reč o novogodišnjem nakitu. Neka bude kitnjasto, neka bude šljokičavo i efektno baš onoliko koliko želite.

Odaberite pepoznatljive novogodišnje boje 

Dve boje koje govore “nova godina” su tamno zelena i crvena boja. Ukoliko želite da to kaže i vaš stajling, ponađite ogrlicu ili neki drugi komad nakita u toj boji. Kada je reč o dragom kamenju izaberite rubin ili smaragd, jer oni imaju tu pravu prazničnu nijansu. Osim toga, drago kamenje je svečano samo po sebi pa neće biti sumnje da ćete zasijati na novogodišnjoj proslavi. 

I tašne su sjajan novogodišnji aksesoar

Da ne zaboravimo na njihovo veličanstvo tašne i efekat koje one izazivaju. Pažljivo odabrana torbica ponekad može zameniti čitav nakit. Sjajna stvar je što praznčina varijanta daje slobodu da birate šljokice, prinotove i šare potpuno slobodno. Najbolje bi bilo da vaša torbica bude što manja, najviše zbog toga da bi vam bila praktična.  

Iako nam ponekad deluje da novogodišnja noć zahteva previše truda i ulaganja u sređivanje, na  kraju se, ipak, teško odupremo prazničnoj euforiji, pa poželimo da se uklopimo u svetlucavost, boje i mirise ovog perioda u godini.

I to uopšte nije tako loše, na kraju krajeva, zašto ne bi postojao period godine kada ćemo osloboditi našu kreativnu stranu na najlepši mogući način? 

Ono što je sigurno da povoda za slavlje u prestonici uvek ima, te tako ne zaboravite na nakit i kada su drugi provodi u pitanju. Vaš saveznik za dobar provod je i Beograd noću aplikacija, gde se na dohvat ruke nalaze svi beogradski klubovi i kafane, uz mogućnost brze i jednostavne rezervacije mesta uz koje dolaze i brojne pogodnosti za ljubitelje noćnog života.