Pivnica Ispod Mosta, vesti

Pogledajte i probajte hranu sa bečkog dvora.

Dani trpeze starog bečkog dvora još uvek traju u kafani Pivnica Ispod Mosta. Kao što smo već najavili ranije, jela koja su se nekada služila na bečkom dvoru, biće predstavljena od 11. do 13. marta u kafani Pivnica Ispod Mosta.

Tako se, prvog dana programa Dvorska trpeza starog Beča, sinoć u vašoj omiljenoj kafani lepo klopalo, a veliki broj gostiju koji je uživao u čarima dvorske kuhinje nije bio na odmet.

kafana Pivnica Ispod Mosta

Fotografisano u Kafana Pivnica Ispod Mosta

Skyplus Televizija je takođe svratila u kafanu Pivnica Ispod Mosta da zabeleži ovaj sjajni događaj, a naše budno oko fotoreportera spazilo je i Nicolaus Kellera, direktora austrijskog kulturnog foruma i savetnika ambasadora Austrije. U društvu svoje supruge Ursule, Keller je itekako uživao u divnim ukusima koje je spremao glavni kuvar Stambol Geštamov.

Sa zavidnim iskustvom i dugogodišnjom karijerom, Stambol Geštamov, je tokom života svojim specijalitetima počastio mnoge svetske umetnike, sportiste, državnike… Geštamov je, pre svega, vrhunski kuvar, ali i pedagog, predavač, inovator, TV-zvezda, međunarodni kulinarski sudija, čovek sa klubom obožavalaca od trista redovnih članova. On je sa kuvarskom kapom i varjačom ušao u sazvežđe najpoznatijih kuvara na balkanskim prostorima.

kafana Pivnica Ispod Mosta

Fotografisano u Kafana Pivnica Ispod Mosta

Sa istorijom stare dvorske trpeze goste će ovom prilikom u kafani Pivnica Ispod Mosta upoznati Negovan Stefanović, autor projekta Istorija gastronomije koji se već sedam godina organizuje u saradnji sa producentskom kućom Vertical media, u sklopu kog se organizuje i promocija jela starog Beča.

Drugog dana ovog projekta, odnosno večeras, imaćete prilku da probate gastronomska iznenađenja i specijalitete poput govedine Esterhazi, Bečke piletine u pivu, šufnudle sa kobasicom, liptauer, namaz sa orasima i belim lukom, ali i slatkiše kao što su Zaher torta i kolač Rigo Janči. Uz hranu će se ovaj put služiti i nekoliko vrsta piva, Erdinger, Carlsberg, Lav, Budweiser, kao i vino Bermet koje je bilo prisutno i na dvoru Marije Terezije.

Naravno, ovako ukusna hrana neće proći bez dobre atmosfere i muzike. Tako će se za atmosferu večeras pobrinuti Boris Čolić, dok će vas sutra zabavljati bend “Komšije”.

kafana Pivnica Ispod Mosta

Fotografisano u Kafana Pivnica Ispod Mosta

Kao i uvek beogradnocu.com je tu da vam obavesti i da vam dočara najbolja i najaktuelnija dešavanja u gradu. Mi činimo sve da se vi provedete idealno!

Rezervišite svoje “dvorsko mesto” u kafani Pivnica Ispod Mosta na vrlo jednostavan način: putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online. Ovaj način rezervisanja važi za sva dešavanja u fenomenalnoj i drugačijoj od svih, kafani Pivnica Ispod Mosta. Rezervacije su besplatne, ali obavezne zbog jako velikog interesovanja za ovo popularno prestoničko mesto i pomenutu manifestaciju.

Sa vama će se provoditi i fotografi portala beogradnocu.com jer oni nikada ne propuštaju najbolje žurke. U iščekivanju ovih dešavanja, pogledajte našu galeriju fotografija, koja će vas nesumnjivo inspirisati da upravo posetite i naravno, probate, “Dane trpeze starog bečkog dvora” u kafani Pivnica Ispod Mosta.

 

beogradnocu.com