Razno, vesti

Slikano u Kafana Premijera

Promoterke.

Promoterke lepote, alkohola, cigareta i šarma. Da, sigurno su i vama prišle prelepe, uglavnom unformisane devojke koje u rukama nose epruvetice sa šarenim koktelima ili nekim drugim pićem. Reč je o promoterkama pića ili cigareta koje ako malo bolje pogledate, promovišu ženski rod, lepotu i šarm. To su devojke koje rade u klubu i od toga zarađuju džeparac jer najčešće studraju na nekom od beogradskih fakulteta, pa im zarada dobro dođe.

Promoterke

Slikano u Klub Vanilla

Da bi devojka bila promoterka, ona najpre mora da bude izabrana na kastingu za promoterke gde menadžeri agencija biraju samo najlepše i najzgodnije devojke. Tako doterane, promoterke prilaze svakom stolu, svakom gostu i nude piće ili cgarete, nekada besplatno, a nekada po promotvnim cenama. Ako se prodaju kokteli, njima uglavnom pođe za rukom da prodaju sve, do pslednje bočice. Pa ko bi, realno, odbio primamljive koktele od takođe veoma prmamljive promoterke?! Promoterke uglavnom rade u klubovima, dok ih u kafanama ima manje. Uglavnom su kostimirane ili uniformisane, tako da privlače svojim izgledom sve goste.

promoterke

Slikano u Klub Cinema

Horda plavuša, zgodnih crnki ili brineta puštena među ljude sa čarobnim napicima u rukama često proda više koktela i cigareta nego jedan barmen.

promoterke

Slikano u Klub Kolektiv

Međutim kako one vide svoj posao, saznaćete od Zorane, studentkinje pravnog fakulteta koja najčešće tokom leta nakon ispitnog roka honorarno radi kao pomoterka.

Uglavnom radim na splavovima, i mogu da kažem da je super. Posao nije plaćen kao posao hostese, ali se uvek lepo prvedem, i isprobam sve koktelčiće. Da mi nije tog posla verovatno ne bih ni izlazila.

Ko su lepše devojke, promoterke ili hostese?

Hahahha pa to pitajte muškarce.

Da li ti se sviđa odeća koju nosiš kada radiš?

Uglavnom da, jer brendovi za koje radimo imaju maštovite kostimografe, pa smo tako jednom imali rogove kada smo promovisali jedno alkoholno piće.

Zorana je jedna od mnogih devojaka koje viđate u klubovima i na splavovima, a sajt beogradnocu.com je za vas uslikao još promoterki od kojih zastaje dah. Živeli!

 

beogradnocu.com