Magazin, Život

Iako je glavni grad Srbije poznat kao mesto dobrog noćnog provoda, to nije jedino što ga čini posebnim. Beograd, zahvaljujući velikom broju restorana koji se nalaze na njegovoj teritoriji, daje i veliki broj mogućnosti za isprobavanje ukusne hrane - kako domaće, tako i hrane drugih zemalja. 

Koliko vam se samo puta desilo da želite da ručate van kuće, u drugačijem ambijentu, ali niste znali gde da odete kako biste sebi taj užitak priuštili? Restorani u Beogradu sa pogledom na neka od najlepših mesta u gradu, definitivno su pravi izbor.

Kada su u pitanju restorani sa pogledom Beograd ih ima mnogo, a ne zna se koji ima prijatniju atmosferu, enterijer i ukusniju hranu. Pošto u potpunosti razumemo da je teško odabrati samo jedan, mi smo za vas pripremili listu od top 5 restorana koji će sasvim sigurno pružiti idealan užitak za sva vaša čula.

Restoran Langouste: na korak do mišelinove zvezde

  • Adresa: Kosančićev venac 29, Stari grad
  • Radno vreme: Ponedeljak - subota, od 12h do 00h (nedeljom ne radi)

Ovo mesto sa neverovatnim pogledom na dve beogradske reke: Dunav i Savu, u neposrednoj blizini Kalemegdana, jedan je od retkih beogradskih restorana koji je na dobrom putu ka tome da dobije čuvenu Mišelinovu zvezdu, najveće priznanje koje se može dobiti u svetu kulinarstva.

Restoran Langouste otvoren je pre dvadesetak godina, a njegova kuhinja je pretežno usmerena na služenje najboljih morskih specijaliteta. Relativno duga tradicija, omogućava ovom mestu da bude nenadmašiv prvak kada je reč o jelima koja sadrže plodove mora.

Iako su mediteranska kuhinja i plodovi mora zaštitni znak ovog restorana, tu se ipak služe i jednostavnija jela poput rižota, paste i brojnih salata - po nešto za svačiji ukus.

Ovo je mesto elegantnog enterijera i jela koja predstavljaju prava mala remek-dela, sve to u kombinaciji sa čitavom lepezom jedinstvene ponude vina čemu mogu pozavideti svi ostali restorani sa najlepšim pogledom u Beogradu.

Restoran Mokum: najlepši pogled na ceo grad

  • Adresa: Jug Bogdanova 10, Savski venac
  • Radno vreme: Svakog dana od 07h do 00h

Kada su u pitanju restorani sa najlepšim pogledom u Beogradu, čini se, da restoran Mokum smešten na krovu hotela Amsterdam, odnosi sve pohvale. Lociran u centru grada, u njegovoj blizini se nalaze najveće turističke atrakcije glavnog grada Srbije - Knez Mihailova ulica i Kalemegdan.

Stakleni zidovi ovog restorana, pružaju svim svojim gostima pogled na tri strane grada: Ušće i Novi Beograd, Savamalu i Hram Svetog Save, što ga definitivno čini jednim od onih mesta koje vredi posetiti.

Uz izvanrednu ponudu internacionalnih jela i fascinantan zalazak sunca kome možete prisustvovati, kada su u pitanju svi ostali restorani sa pogledom Beograd definitivno može da se pohvali Mokumom kao jednim od najimpresivnijih.

Kuvar sprema hranu u kuhinji

Restoran Amphora: elegancija na obali Dunava

 

  • Adresa: Bulevar Nikole Tesle bb, Novi Beograd
  • Radno vreme: Svakog dana od 10h do 00h

 

Mnogi restorani u Beogradu sa pogledom, mogli bi da pozavide ovom mestu na ekskluzivnom ambijentu na obali Dunava. Smešten u blizini Hotela Jugoslavija, restoran Amphora nudi svojim gostima ogromnu terasu, na kojoj oni mogu da se smeste i uživaju pored jedne od naših najlepših reka.

Sa mnogobrojnim internacionalnim jelima na svom meniju i bogatom vinskom kartom, ovo mesto je idealno za sve prilike - bilo da se radi o porodičnom ručku, poslovnom sastanku ili nekoj proslavi.

Ono što čini ovaj restoran toliko drugačijim u odnosu na sve ostale je njegov fantastični enterijer. Tavanica oslikana tako da izgleda kao nebo, ogromna skulptura napravljena od vinskih flaša, brojni murali na zidovima… samo su jedan deo onoga što vas očekuje kada ovde dođete. 

Restoran Kalemegdanska terasa: za predah posle šetnje

  • Adresa: Mali Kalemegdan bb, Stari grad
  • Radno vreme: Svakog dana od 11h do 01h

Restorani sa najlepšim pogledom u Beogradu su savršena mesta za sve ljubitelje uživanja, a restoran Kalemegdanska terasa nalazi se na vrhu najposećenijih restorana ovog tipa u našem glavnom gradu. Niko odavde ne odlazi ravnodušan. 

Okružen zidinama Kalemegdanske tvrđave, sa ovog mesta se pruža jedan od najlepših pogleda na ušće dve reke. U blizini se nalaze i neke od najvećih znamenitosti grada poput Zoološkog vrta, Knez Mihailove ulice, Kalemegdanske tvrđave i slično. 

Na meniju ovog restorana, nalaze se jela srpske kuhinje koja su nastala kombinovanjem mnogobrojnih uticaja. Kako bi se ispoštovali ukusi, a i radi raznolikosti, pored ovih, dodata su i jela iz drugih kuhinja, koja čine ovo mesto toliko posebnim. 

Restoran Piatakia na vodi: ukusi Grčke na Dunavu

 

  • Adresa: 25. Maj, Dunavski kej, Stari grad
  • Radno vreme: Svakog dana od 12h do 00h, petkom i subotom od 12h do 03h

 

Restorani u Beogradu sa pogledom su najbolji način da se isključite iz užurbanosti glavnog grada, a jedan od onih koji će vam definitivno u tome pomoći je restoran Piatakia na vodi. Njegova autentičnost će vas odvesti pravo na Mediteran, preciznije u Grčku, te ćete se u srcu glavnog grada osetiti kao da ste daleko od kuće.

Ovde ćete moći da se opustite uz velelepni pogled na Dunav i raznovrsne morske specijalitete, te uživati u ukusima Grčke. Ukoliko vam se ne dopadaju morski ukusi, ne brinite, na jelovniku imaju i brojna jela internacionalne kuhinje.

Želite da upotpunite doživljaj? Naručite neko od poznatih grčkih pića - ouzo ili metaxa, kao i neki tradicionalni grčki dezert i u potpunosti se prepustite čarima Mediterana… ali u Beogradu.

U enterijeru restorana dominira morski stil, u plavo-belim bojama koji će vas podsetiti na čuvene grčke konobe.

Kada su u pitanju restorani sa pogledom Beograd će vas sigurno oduševiti, jer se ovaj spisak može još produžiti. Neverovatno je iskustvo videti jedan grad iz sasvim druge perspektive i uživati u specijalitetima sa bogatih jelovnika. 

Stoga, ukoliko vas zanimaju restorani sa pogledom Beograd vam garantuje potpuno uživanje - spremite se i izađite u jedan od njih i nećete se pokajati! Ako volite da posle večere produžite u dobar provod, pobrinite se da rezervišete svoje mesto na vreme uz Beograd noću.