Magazin, Žene, Život

Kako se obući za večeru?, pitanje je koje podjednako postavljaju i momci i devojke, a potpuno nam je jasno i iz kog razloga. Večera, u zavisnosti od toga za koji se restoran odlučite, može podrazumevati najrazličitije dress code-ove.

Dok tragate za savršenim stajlingom za večeru, sigurno birate i za koji restoran u Beogradu ćete se odlučiti. Prepustite najboljem beogradskom noćnom guruu da obavi rezervaciju u restoranu u Beogradu po želji umesto vas! 

Beograd Noću je tu da vam pruži najbolje iskustvo noćnog izlaska u bilo koji objekat u Beogradu, pa tako može biti i vaš lični posrednik do najboljeg i sigurnog mesta u restoranu po želji! Do besplatne rezervacije mesta za večeru u restoranu u Beogradu možete uz samo jedan pravi poziv na  broj telefona: 063 34 34 33 ili 063 33 33 44; putem popunjavanja kratkog online formulara ili preko Beograd Noću aplikacije, uz koju imate i niz drugih pogodnosti.

Sada kada ste obezbedili sebi mesto u restoranu, vreme je da razmišljate i o tome kako se obući za večeru. U nastavku teksta nudimo vam savete za najbolji outfit za večeru, u zavisnosti od toga za koji tip restorana se odlučite.

Šta obući za izlazak na večeru u elegantni restoran?

Luksuzni enterijeri restorana, koje odlikuje i vrhunska usluga, uz elegantni ambijent, definitivno su mesta na kojima se za večeru treba obući elegantno i lepo. Tako, ukoliko recimo idete na večeru u restorane kao što su Ušće Nacionalna Klasa, restoran Magaza, Sakura ili Franš - savetujemo da za odevanje birate što elegantnije izdanje.

Devojke će se u ovim restoranima odlično osećati u večerenjim haljinama i visokim potpeticama, ali i u elegantnim baletankama i pantalonama, kao i atraktivnim bluzama. Ono čime se treba voditi svakako je elegancija

Tajna toga kako se obući za večeru krije se u poznavanju i razumevanju sitne granice između oblačenja za večeru i oblačenja za izlazak u klub

Dakle, u luksuznim restoranima uveče “traži se” elegancija, dok je za izlazak na neko drugo mesto dozvoljeno eksperimentisanje. Uvek savetujemo devojke da odaberu deo koji će istaći na sebi i podsećamo da mogu biti atraktivne i kada su pristojno odevene! Ovo je posebno važno naglasiti prilikom savetovanja o tome šta obući za izlazak na večeru u elegantni restoran, gde su elegancija i pristojnost ključni aduti svakog dobrog stajlinga.

Kada je reč o muškarcima, kod njih sa klasičnim odabirom u vidu odela ili tamnog džinsa uz košulju i sako nema greške. U letnjim danima dozvoljene su i kvalitetne polo majice sa kragnom, kao i prijatne košulje - bez sakoa.

Momak i devojka sede na večeri u restoranu

Šta obući za večeru u opušteniji restoran? 

Kao što svako ko poznaje noćni život u Beoradu već zna, nisu sva mesta za izlazak u prestonici jednako elegantna ni svečana. 

Isto je i sa beogradskim restoranima.

Za razliku od elegantnih restorana, koja u gradu važe za luksuzna mesta u kojima se očekuje jednako elegantna odevna kombinacija, u Beogradu ima i onih “opuštenijih” restorana.

Ukoliko, na primer, izlazite na večeru u restoran Tri Šešira, koji važi za kultni restoran, svakako ne treba da obujete visoke potpetice (što zbog skadarlijske kaldrme, što zbog samog ambijenta restorana). Za ovakve restorane i dalje se važi elegancija, kao ključni adut kobinacije, ali ne ona koja jedva deli outfit za večeru od one za splav, već nešto svedenija varijanta. 

Zato, devojke - za manje elegantne, ali nesumnjivo i jednako lepe restorane, slobodno i vi izgledajte manje svečano, ali jednako lepo. Slatka haljina uz baletanke, ili košulja i dobar džins, sasvim su korektno rešenje. Naravno, večernja šminka i frizura dodatno će ulepšati i ceo vaš izgled, pa su obavezni u oba slučaja. 

Kada je reč o muškarcima, za večeru u restoranu koji nije previše svečan, luksuzan i elegantan nema potrebe za elegantnim cipelama, leptir mašnama i kravatama (ukoliko nema ni želje za tim, naravno). Ukoliko se pitate kako se obući za večeru u restoranu, a muškarac ste i ne idete ni u jedan restoran koji se odlikuje preteranim luskuzom - košulja i dobre farmerke sasvim su dovoljne. Umesto cipela, obujte elegantnije patike.

Kako se obući za večeru u kafani? 

Večera u nekoj od kafana u Beogradu takođe je jedna od opcija za divno veče. Bilo da izlazite na večeru sa (budućim) partnerom, društvom, kolegama ili saradnicima - večera u kafani uvek je dobro rešenje!

Prave, beogradske kafane oduvek su važile za mesta koja ne znaju za granice. U njima su se, od kad postoje, pravile uspomene za pamćenje, a kako atmosfera, tako i odevne kombinacije, nikad nisu prolazile neopaženo.

Za večeru u kafani, devojke, možete da obučite ono u čemu se najbolje osećate!  Od lepe haljine i čizmica, preko teksas suknje i majice, pa sve do običnih farmerki sa bluzom i sakoom. 

Naravno, u kafanu, posebno ne na večeru, koja važi za najsvečaniji obrok, ne treba ići sportski odeven, ali sportska elegancija ovde je čak i dozvoljena!

Pa, jesmo li vam približili šta je ono o čemu treba da mislite prilikom smišljanja kako se obući za večeru u restoranu ili u kafani? Sada je ostalo da prepustite vašem vodiču kroz noćni život u Beogradu da za vas rezerviše mesto u restoranu po izboru. 

Jedva čekamo da vidimo koju odevnu kombinaciju za večeru ste odabrali! Ne sumnjamo da ćemo vas videti u našoj galeriji fotografija iz noćnog provoda u Beogradu!