• Skadarska 32
    Beograd, Stari grad
  • 10:00h - 01:00h
  • Starogradska
  • 650 Ljudi

Program restorana

PETAK 19. Jul
Akustični tamburaši od 20h

SUBOTA 20. Jul
Akustični tamburaši od 20h

NEDELJA 21. Jul
Veče Tominih pesama od 20h

PONEDELJAK 22. Jul
Akustični tamburaši od 20h

UTORAK 23. Jul
Akustični tamburaši od 20h

SREDA 24. Jul
Akustični tamburaši od 20h

ČETVRTAK 25. Jul
Akustični tamburaši od 20h

Enterijer

Beograd Noću

Restoran Dva Jelena osnovan je 1832. godine i jedan je od najstarijih i najposećenijih restorana u Beogradu. Kao vekovni simbol Beograda, on je čuvar tradicije i boemskog duha i skoro 200 godina je najveći à la carte restoran na prostoru nekadašnje Jugoslavije. 

Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje, autentičnom ambijentu i starogradskoj muzici. Restoran u Skadarliji jedan je od glavnih simbola prestonica, te osim što je preporučljvo da ga posetite, obavezno je i izvršiti Dva jelena rezervacije na vreme

Restoran Dva jelena -predjelo

Restoran Dva jelena rezervacije - najlakšim putem do najukusnijeg obroka

Restoran Dva jelena Beograd smatra svojom posebnom atrakcijom, te je gužva u restoranu uvek zagarantovana zbog čega su ujedno rezervacije obavezne. Putem našeg korisničkog Call centra na jedan od dva dobro poznata borja telefona: +381 63 33 33 44 i +381 63 34 34 33, ili online, možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju i tako obezbedite sebi mesto u ovom prestoničkom restoranu.

Za Dva Jelena restoran Beograd noću vam nudi i mogućnost rezervacije putem aplikacije, koja se bavi prezentacijom noćnog života u prestonici. Dostupna je i android i iOS verzija aplikacije, a ovakvo rezervisanje nudi mogućnost i za ostvarivanje brojnih pogodnosti.

Restoran Dva jelena jelo od mesa

Dva jelena cenovnik i jelovnik restorana

Iako je u rangu svetskih restorana sa ovakvom uslugom, u restoranu Dva Jelena Skadarlija cenovnik će vas prijatno iznenaditi cenama koje se smatraju niskim. Ako se uzme u obzir da se restoran nalazi u najčuvenijoj boemskoj četvrti koju najčešće posećuju stranci, može se reći da je ovde jelovnik prilagođen svačijem ukusu i džepu onih koji su spremni da izdvoje za pravi gastronomski užitak.

Restoran Dva jelena biftek i salata

Kad su turisti u pitanju, važi pravilo da ko poseti Dva jelena Skadarlija mu instant postane omiljena beogradska četvrt. Ovde je jelovnik osmišljen tako da svako ko poseti restoran, ne ostane gladan. Od predjela, preko ukusnih čorbica, svežih salata, do rečnih specijaliteta za vegetarijance i mesnih specijaliteta za prave gurmane - ovde ima za svakog po nešto.

Najpoznatije ličnosti koje su prošle kroz restoran Dva jelena

Imenu „Dva jelena“ su kumovali beogradski lovci, a proslavili su ga slavni gosti, umetnici  i predstavnici naše kulture. Redovni gosti restorana Dva jelena bili su Đura Jakšić, Žanka Stokić, Laza Kostić, Milovan Glišić, Janko Veselinović, Anton Gustav Matoš, čiča Ilija Stanojević, Tin Ujević, Rade Drainac, Gustav Krklec, Mile Kepa, Momo Kapor, kao i mnogi drugi... Legenda naše narodne muzike, Toma Zdravković, je takođe često gostovao u restoranu Dva jelena.

Restoran Dva jelena - rolovana piletina

Pored slavnih umetnika i predstavnika srpske kulture, restoran Dva jelena su posećivali i državnici koji su obeležili našu i svetsku istoriju: maršal Josip Broz Tito, Margaret Tačer, Džimi Karter, i mnogi drugi.

Poslednjih godina nove redove u priči Dva jelena restorana ispisali su Pirs Brosnan, Žerar Depardje, tim Džejmi Olivera, brojne glumačke ekipe srpskog filma, muzičari, slikari, fotografi, dizajneri, i razni pustolovci željni autentičnih iskustava.

Opis najposećenijeg restorana u Beogradu

Kao nekada tako i dan-danas, restoran Dva jelena je neprolazna atrakcija i mesto na kom nastaju uspomene, nastavlja da okuplja hedoniste celog sveta koji žele da uživaju u  hrani vrhunskog kvaliteta, najboljoj strarogradskoj muzici, dobrom vinu i momentima za pamćenje.

Restoran Dva jelena - ćevapi i krompir

Zbog velikog kapaciteta gostiju, Dva jelena restoran često se bira kao mesto za različite proslave, obeležavanje bitnih datuma, pa čak i prosidbi. Činjenica je da bez Dva jelena Beograd ne bi bio isti, a baš zbog toga, ukoliko još niste - došao je red i na vas da posetite ovo jedinstveno mesto koje nam ulepšava prestonicu.

Ukoliko odlučite da svoje poverenje poklonite upravo mestu kao to je kafana Dva jelena jelovnik je još nešto što će vas raspametiti. U restoranu Dva jelena hrana je zamišljena kao fuzija, mahom domaće i balkanske kuhinje, pa se uvek krčka nešto ukusno i po svačijoj meri.

Atmosfera boemskog restorana

Restoran Dva јelena ima nekoliko unutrašnjih sala za 350 gostiju, i pet terasa za još 300 osoba. Zvuci klavira oplemenjuju atmosferu za vreme ručka, dok su večeri rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše i starogradsku muziku.

Restoran Dva jelena - kobasice i krompir

Osim toga, bitno je imati u vidu da Dva jelena restoran u Beogradu ima tendenciju da okupi najveselija društva svih generacija jer je jedan od retkih mesta gde živa muzika ne izostaje nijednog radnog dana u godini.

Ono što je jako zanimljivo i što restoran Dva Jelena izdvaja u odnosu na druge restorane u Skadarliji je to što on ima više delova. Pa je tako jedan nazvan sa lovačkim delom koji krase rogovi jelena na zidu, kao i stare lovačke puške okačene na zid, zatim kamin, i tako sve redom. Zatim tu je svečana sala koja podseća na najluksuznije restoranske prostore starih dvoraca, itd. Bašta Dva Jelena je takođe impozantna.

Dva jelena Beograd - lokacija restorana

Svakako da je svima poznato da je Dva jelena Skadarlija ugostila i smestila u srce svoje četvrti. Na adresi Skadarska 32, nalazi se kultni restoran koji i da posećujete prvi put - neće vam biti teško da nađete, s obzirom da će svi moći da vas upute na Dva jelena.

Restoran Dva jelena dezert

Gde da se parkirate kada posećujete Dva jelena restoran?

Jedna od posebnih pogodnosti prilikom posete restoranu Dva jelena je i parking u Cetinjskoj ulici, koji se nalazi u neposrednoj blizini lokala. Cena sata parkiranja iznosi 108 dinara, a vozilo je moguće parkirati i u oklonim ulicama u kojima za to postoji predviđen prostor. Naravno, još jedna opcija koja garantuje potupunu lagodnost u izlasku je i dolazak gradskim prevozom, tramvajem ili taksijem. Što svakako savetujemo ako planirate da popijete koju čašicu alkohola više.

Dva Jelena radno vreme

Radno vreme restorana Dva jelena podrazumeva period od 10h do 01h svakog dana u nedelji. Ovde možete da se opustite koji god dan da je, što je velika prednost za sve koji ne vole da im vikend diktira zabavu. Bilo sreda ili nedelja, Dva jelena restoran uvek uključuje maksimalnu ljubaznost i vrhunsku zabavu.

Neki čuveno mesto oslovljavaju sa kafana Dva jelena, dok drugi kažu da su ipak Dva jelena restoran, a mi kažemo da je ovo mesto koje morate posetiti barem jednom u životu, a nakon tog puta ćete mu se već i sami vraćati. Rezervišite svoje mesto i otrkijte zašto je ovo omiljeni restoran brojnim gostima iz celog sveta.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Restoran Dva Jelena
Average rating:  
 30 reviews
 by Sanja

Extra ste

 by Jasna

Malo ljubazniji samo da budete

 by Zorana

Sve pohvale

 by Teodora

prelep ambijent

 by Todorovic Adrijan

Elegancija na nivou

 by Antoneta

Moja majka vas stalno hvali 🙂

 by Nikola Zivic

Super ste

 by Vesna Popovic

Mesto za koje ne mozete pogresiti 🙂

 by tamara

No1

 by milos

Restoran za svaciji ukus

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Rezervacije su obavezne.
Putem korisničkog Call centra ili online možete potpuno besplatno da napravite rezervaciju.

Mapa - Restoran Dva Jelena