Intervjui, Najave, Poznati, Teatro, vesti

Popularni crnogorski pevač Šako Polumenta nastupiće večeras u prestoničkom klubu Teatro.

Bilo da je reč o poslu ili privatnim aktivnostima, Polumenta ne krije da najviše voli da radi i izlazi u Beogradu.

- U Beogradu su mi se sve neke lepe stvari desile i kad je porodica u pitanju i prijatelji. Ako ovde nema provoda, teško da ima bilo gde. Svi ljudi koji se bave mojim poslom i javnim poslom uopšte, ako ovde nemaju prođu, teško da imaju bilo gde. To se pokazalo mnogo puta i kod mnogih velikih pevača. Odavde je sve počelo, odavde je sve krenulo, i dalje traje, a hvala bogu, trajaće i posle mene. Volim ovaj grad, ovaj ambijent, ovu priču i atmosferu. - rekao je Šako za beogradnocu.com pred nastup u popularnom klubu Teatro.

Pitali smo pevača da li pored nastupa ima vremena da se u Beogradu provede i za svoju dusu:

te

Fotografisano u Klub Teatro

- Što se provoda tiče, u Beogradu imaš sve! Hoćeš zabavnu muziku, narodnu muziku, rock, jazz, starogradsku, izvornu...ima apsolutno svega i za svaki profil ljudi.
Svaki drugi grad mi je nekako tesan. U drugim gradovima si podložan pogledima, prozivkama...negde kad uđem odmah sam meta, predmet, i gde god se nađeš gde svira muzika, svi očekuju od tebe da uzmeš mikrofon i pevaš. Nama, muzičarima i pevačima je svega toga preko glave. Ne radim to veče, na odmoru sam i još treba da pevam i da im dižem atmosferu. A ko će tebi da digne atmosferu? E, to mogu da nađem u Beogradu. Da lepo izađem i da mi drugi pevaju. Lepo mi je ovde, volim ovaj grad.

S obzirom da Šako Polumenta važi za jednog od najatraktivnijih pevača na sceni i miljenika ženske publike, nastupi su mu često priređivali i ekstremne situacije:

- Mnogo puta sam doneo kući modrice od strane žena. Da li je to uticaj alkohola ili nečeg drugog ne znam. Ali mnogo puta sam na sceni bio štipan, izljubljen u pravom smislu... bilo je svega, ali ne bih da pričam o sebi kao da sam neki Don Juan ili Valentino. - kaže pevač kome će ostati u sećanju razni doživljaji sa ženskom publikom.

teatzro sako

Fotografisano u Klub Teatro

- Bilo je interesantno na jednom nastupu. Prišla mi je devojka, ponesena atmosferom i energijom koju prenosim na publiku. Šapuće mi nešto, naruči pesmu i kaže: "Želim da ti poklonim nešto", i pred publikom skine gaćice. Ja gledam bend iza sebe i kažem: "dobili smo poklon", i zakačim poklon na stalak od mikrofona. Eto, to su neki simpatični momenti koji se dešavaju na nastupu.

Pored lepih momenata, pevač nam je otkrio i pomalo mračnu stranu svog posla i neprijatne situacije sa kojima se susretao.

t

Fotografisano u Klub Teatro

- Dešavalo se i da sam više puta bio prisiljen da pevam, izložen pritiscima i manipulisanju, manevrisanju. Ali uprkos tim lošim i teškim trenucima, zbog kojih bi se mnogi povukli, uspeo sam da ih pevaziđem, ostanem dosledan sebi i izađem kao pobednik svog karaktera braneći svoj rad.

Kada bi izdvojili njegove omiljene pesme, najuži izbor ne bi mogao da stane na list papira, ali Polumenta podelu vršu na jedan deo života koji su one obeležile. "Dišem za tebe", "Ljepša od noći", "Nisi nisi ti", "Ljepoto moja", "Daj mi malo vremena" itd, su hitovi koji su pevaču obeležili težak period u životu i dale mu snage i nadu u najtežim trenucima kroz koje je tada prolazio.

teatro 5

Fotografisano u Klub Teatro

- Ja sam nešto napravio nakon što sam snimio ove pesme i time napravio veliki iskorak. Želim sad da uzmem novu publiku, a staru sam vratio nakon jednog zatišja u karijeri, kada je naišao talas dolaskom nekih novih klinaca i bombardovanjem hiperprodukcijom.

Pred večerašnji nastup u popularnom klubu Teatro, Šako obećava provod za pamćenje:

- Publika će večeras slušati sve! Ja volim da prošaram jer ipak ne možeš da budeš egoističan i samo sebe da plasiraš. Moraš publici pružiti više. Da slažeš pesmu na pesmu, dodirneš gostima dušu, napraviš atmosferu... Kad pevam u klubu, dajem sebe i osećam se kao da su ti klubovi moji, a zahvaljujući publici doživljavam reinkarnaciju.

teatrooo

Fotografisano u Klub Teatro

Doček Nove godine

Popularni pevač uskoro planira da objavi svoj 10- ti jubilarni album sa kojeg će pesme publika imati prilike da čuje na dočeku Nove godine u Teatru.

- Iako sam imao prilike da pevam na drugom mestu,  klub Teatro je mesto bez promašaja. Ovo će biti jedna lepa priča, pogotovu jer mi uskoro izlazi novi album i to je još jedan stimulans i pozitivna doza za mene. Jedno je sigurno - ne može biti bez greške energija i provod koji čeka goste u Teatru za Novu godinu. - rekao je Šako Polumenta za beogradnocu.com.

klub Teatro

 Fotografisano u Klub Teatro

Ukoliko želite večeras da se provedete sa Šakom u klubu Teatro, rezervišite svoja mesta na 063 34 34 33, 063 33 33 44 ili Online. Rezervacije su besplatne, ali obavezne!

 

beogradnocu.com