Intervjui, Na Vodi Kafana, vesti

Sandra Akva: Devojka od ritma i strasti

Plesačica Sandra Akva čitav svoj život posvetila je plesu, kojim se bavi od 11 godine. Prvo što ju je privuklo bio latino ples, a sada je poznata kao vrhunska trbušna plesačica.

"Uvek sam volela pesmu i muziku i zato mi se i pojavilo interesovanje za ples." kaže Sandra Akva i dodaje: Ples je već 14 godina moja profesija,  mada prvih osam godina bilo mi je teško i više puta sam htela da napustim sve. Posle “teških” godina bavljenja plesom, nešto je počelo da se dešava i izbijam u prvi plan."

sandra akva (1)

Da nije bila uporna, ne bi postigla svoje ciljeve. "Iako živimo u teškim vremenima, ja mogu da živim od plesa godinama, jer sam se izborila svojim kvalitetom da budem  “tražena”. Ali, opet napominjem tek posle osme godine moje karijere, u početku sam teško bukirala nastupe. Sada mi se dešava da tri nastupa iz noći u noć, imam u dva grada." Kaže plesačica, i na pitanje šta je motiviše, odgovara: "Motiviše me ljubav prema mojoj profesiji, muzika, ritam. Mada ima nešto i u genima, jer u u sebi nosim južnjački ritam."

sandra akva (2)

Sandra smatra da njeni pravi i najveći uspesi tek dolaze, ali ističe kako se do sada pojavljivala i u serijama, i na filmu, u muzičkim spotovima, kao i uz velike zvezde poput Zdravka Čolića, Dejana Matića i druge.

"Nikad nisam planirala svoju budućnost, ali jesam imala ciljeve. Jedan od glavnih ciljeva u budućnosti mi je da se i dalje bavim plesom. Možda dodam ili glumu ili pevanje svojoj sadašnjoj profesiji i naravno iznad svega da oformim porodicu. To je bitnije od same karijere."

sandra akva (3)

beogradnocu.com: Gde možemo uživati u čarima tvog plesa?

Sandra Akva: "Nedeljom nastupam u kafani Na Vodi Kafana, na najvećem i najlepšem splavu u Beogradu. Gazde su osmislile sjajan program, gde nastupa 6 pevačica koje svojim vokalnim spostobnostima, lepotom i šarmom jakobrzo podignu atmosferu do usijanja. Možete da zamislite kakva euforija nastane kad se pojavim ja na sceni uz 6 lepotica. Inače, Na Vodi Kafana je divno osmišljena i sviđa mi se ambijent lokala. O svakom detalju se vodilo računa, veliki  lusteri, slike iz mladosti najvećih pevača folk muzike koje se nalaze na zidovima, statua Tome Zdravkovića od silikona, a najviše mi se dopada atmosfera među gostima kada se ja pojavim na bini, uz neizostavne konfete koje lete po sali."

Vidno je da Sandra obožava svoj poziv i da uživa u njemu, pa smo je pitali da li bi preporučila devojkama da se bave plesom: "Svakoj devojci, ženi, majci bih preporučila da se bavi ovom profesijom, jer je orijentalni ples jedna vrsta sporta i velikog doprinosa samopouzdanju svake žene." I dodaje: "Kao mala sam bila debeljuca, ali me je bavljenje plesom izvajalo. A s obzirom da sa godinama izgledam sve lepše onda je i sam ples doprineo tome."

sandra akva (5)

beogradnocu.com: Možeš li nam ispričati neku anegdotu sa nastupa? 

Sandra Akva: "Svaki moj nastup je svojevrsna komedija, ali nikad neću zaboraviti nastup u Budvi gde mi je na sred diskoteke pukao gornji deo brusatelevizijsku emisiju koja je išla uživo sa Alegro bendom, gde sam se pored Slađe pevačice okliznula, pala i nasmejala ceo auditorijum ispred malih ekrana."

Kada smo je upitali da li postoji nešto što bi želela da podeli sa nama, a nismo je pitali, izjavila je uz osmeh: "Niste me pitali ko će da me nasledi u plesu i ko će da bude bolji od mene - odgovor bi bio moja ćerka. Jedina će to biti moja naslednica, ali prvo moram da je rodim!"

 

beogradnocu.com