Magazin, Razno, Zanimljivosti

Potpuno legitimno pitanje koje sebi postavljaju devojke i momci kada posle "sto godina" upoznaju nekoga ko im se baš sviđa. Treba ostaviti dobar utisak, da imaš stila i ukusa, ali da nisi snob, da umeš da se središ, ali da ne preteraš, pa da deluješ kao kuma sa mladine strane pored lika koji je utorkom uveče krenuo na lagano piće na Savi u starkama.

Sve zavisi od mesta za izlazak

Šta obući za prvi dejt se najbolje određuje prema mestu na koje izlazite, dobu dana, itd. U nastavku vam donosimo neke praktične predloge za vaš stajling za dejt koji vam mogu koristiti.

Dugačka ženska haljina sa velikim šlicom

Pre nego što se nađete najbolje bi bilo da se dogovorite gde biste izašli, da ne bi kasnije bilo zabune, iznenađenja i neprijatnih situacija. Već ste dovoljno uzbuđeni zbog sastanka sa vašom možda budućom lepšom ili jačom polovinom, pa je poželjno doći spreman.

Ukoliko vam se predloži izlazak na neko mesto za koje do tada niste čuli i ne znate kako da se obučete, brzo na stranu galerija www.beogradnocu.com na kojima ćete videti slike iz noćnog provoda iz datog restorana, kafane, pivnice i drugih mesta za izlazak, i tako ćete dobiti neku ideju.

Izlazak u restoran

Kada su muškarci u pitanju to znači da ako lepu devojku pozovete da sa vama izađe na večeru vi ste ti koji rezervišete mesto u restoranu. Pitajte naše kolege iz beogradnocu korisničkog call centra prilikom rezervacije da li nastupa bend te večeri, ili je ipak neka mirnija varijanta pa možete da se čujete tokom razgovora. Takođe, raspitajte se o cenama u restoranu, pogledajte jelovnik,

Jelovnik

i ukoliko izlazi iz okvira vaših finansijskih mogućnosti izaberite neko drugo mesto.

Fensi restorani sa muzikom uživo

Ukoliko je dogovor pao na neki fensi restoran i kavaljer vas zove u izlazak u neki od restorana kao što su Nacionalna klasa, Tradicija, Karma, Temperament, Butik trojka, Dolly Bell ili restoran Manufaktura, predlog je večernja haljina ili svilene pantalone ako je napolju toplo, mogu i iscepane farmerke sa krop topom na primer sa nekim dobrim štiklama.

Restoran Manufaktura bašta

Obucite se kao za izlazak i obavezno birajte udobnu obuću jer ćete verovatno ustati da igrate. Ukoliko obujete sandale sa previsokom štiklom u kojima je svaki korak bolan, pa vam se ne ustaje od stola ili vas mnogo zateže kaiš, vaš dejt će pomisliti da ste neki baksuz i da se ne provodite dobro u njegovom društvu, što nikako ne želimo.

Što se muškaraca tiče dobra bela košulja uz bermude i mokasine u letnjem periodu je pravi izbor za ovakvo mesto. Dok je za hladnije vreme uz belu košulju najbolje kombnovati taman dzins sa braon kaišem i sa dobrim braon cipelama.

Restorani za romantičnu večeru

Ukoliko vas pak jača polovina poziva u romantičniji tip restorana gde ljudi obično sede i večeraju uživajući uz čašu vina, na primer u restoran Bela reka ili Little Bay, ili u neki romantični restoran u koji spadaju i restorani sa dobrim pogledom poput restorana Langouste, Mokum, Amphora ili Kalemegdanska terasa, onda je izbor za damu takođe večernja haljina, ali nešto svedenija nego u predhodnom primeru. Muškarci se i na ovom mestu mogu pojaviti u beloj košulji i mokasinama, ali bermude zamenite pantalonama i u toplim mesecima.

Beton hala - provod pored reke

Ukoliko idete na dejt sa gradskim likom kome su restorani u Beton hali druga kuća, onda je poželjno znati par stvari. Od parkinga do restorana ima da se pešači, što opet znači udobne štikle, mogu doći u obzir i fensi patike iz Zare u kombinaciji sa satenskom haljinom, taman da se malo razbije monotonija, a i da ne bude kao previše se trudila, pogotovo ako je vaš izbor restoran Toro, koji je opuštena varijanta. Ukoliko ipak idete u Beton halu, ali u restoran Sakura u kom se služi suši, onda je potrebna malo elegantnija varijanta stajlinga. Savet za žene, izbegavajte tanku štiklu, hoće da upadne u prorez na metalnom stepeništu ispred ulaza, ne pitajte kako - znam.
Muškarci, vama je uvek lakše, bela košulja i bermude iz prvog primera ili neke fine pantalone.

Kada je stajling u pitanju i šta obući, to isto važi i za ostale restorane u Beton hali - Cantina De Frida, Lavash, Temperament.

Stara dobra kafana

U koliko je poziv usledio od pravog boema, pa vas zove u neku od kafana u Skadarliji -Tri šešira, Zlatni Bokal, Velika Skadarlija, Šešir moj, Dva Jelena, znajte da vas očekuje dobar provod. Za izlazak u kafanu ne morate preterano da razmišljate šta obući, mnogo je važnije da sa sobom ponesete dobro raspoloženje i da se setite par dobrih kafanskih pesama za poručiti, kada muzika dođe do vašeg stola. Ono na šta trebate da obratite pažnju jeste neravna kaldrma koja vodi do ovih kafana. Zato se sredite gore, a dole baletanke ili patike, ukoliko ne želite da uganete skočni zglob.
Muškarci, vama je život lak, u kafanu možete da dođete obučeni kako želite, bitno je samo da budete kavaljer prema dami koju izvodite, jer to pravilo uvek važi za vas bez obzira koje je mesto za izlazak.

Beogradske pivnice

Ukoliko je izbor za prvo viđanje neko opuštenije mesto i izlazite u pivnicu Oblak u pantalonama na veče Stend up komedije ili u Pivaru, onda se na takvom mestu pojavite u kežual izdanju. Sređena svakako da, ali ne lokne tipa udaje mi se sestra, jer dečku koji dođe u majici, bermudama ili starim farmerkama i starkama može biti neprijatno. Pomisliće u sebi "možda joj se ne sviđa mesto na koje sam je izveo, možda je očekivala više…", itd. Nepotrebne dileme koje mogu stati na put razvoju jedne lepe priče. Predlog za ovakvo mesto jeste da i devojka dođe u nekoj dugačkoj ležernoj i lepršavoj suknji sa ravnom obućom i sa svedenom šminkom.

Matine ili dnevna žurka

Ništa romantičnije od posmatranja zalaska sunca na reci i ništa lepše od ispijanja osvežavajućih koktela u dobrom društvu. Ukoliko ste dobili poziv za matine, koji je već postao tradicionlan na splavu Lasta ili idete na dnevnu žurku na splav Leto evo par korisnih saveta za devojke.

Dnevna žurka poljubac

Obuća obavezno ravno jer je neravan pristup splavovima, gore možete da se sredite, jer je ipak fensi, ali opuštena varijanta, šminka malo slabija od večernje i naočare za sunce su vrlo potreban akcesorajz, ukoliko na splav dolazite popodne od 18h kada matine i počinje. Muškarci ovde mogu da se obuku prema sopstvenom nahođenju, jedina razlika je u tome da li patike ili mokasine, što zavisi od toga da li se posle matine žurke ide negde dalje u provod ili ne.

Nadam se da su vam ovi saveti bar malo pomogli i da na prvi sastanak nosite stvari za koje ste ubeđeni da vam dobro stoje i u kojima se osećate samouvereno, jer najvažnije je da vaša ličnost dođe do izražaja.