Najave, vesti

Triada - nova kafana na beogradnocu.com.

Otvaranje nove kafane na slavu Bibijaka. Spremite se za otvaranje nove kafane na vašem portalu beogradnocu.com!

U pitanju je sjajna kafana Triada, koja će svim gostima otvoriti svoja vrata 21. marta, na romsku slavu Bibijaku.

Svake godine, trećeg martovskog petka posle Belih poklada, romska zajednica u čitavom svetu slavi ovaj praznik. Ono što je za pravoslavce sveti Vasilije Ostroški, to je za Rome Bibijaka i Crna Sara. Tetka Bibija nije kanonizovana, jer je bila nepismena i neuka. Ipak, zabeležena su njena čuda. Romi veruju u svoju sveticu, i dolaze da joj se obrate za pomoć kada ih nedaće savladaju.

Naročito među Romima centralne Srbije proslavlja se Čudotvorna tetka Bibija, koja je od 1929. godine dobila svoju ikonu. Sredinom tridesetih godina prošlog veka u Beogradu je zabeležena legenda i Tetkici-Bibiji. Na njen dan se Romi okupljaju kod stabla neke kruške, obeduju posna jela i piju vruću rakiju.

Na samom otvaranju kafane Triada, očekuje vas specijalan nastup Barbike iz Beča! Očekujte neočekivano!

Budete deo otvaranja nove kafane i najboljeg provoda u gradu i rezervišite svoje mesto na vreme za naredna dešavanja o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti. Uz vaš omiljeni vodič kroz noćni život Beograda, to možete učiniti jednostavno - putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili Online.

Ukoliko nas budete redovno pratili prvi ćete saznati sve najbitnije informacije u vezi sa vodećim prestoničkim mestima za provod.

 

beogradnocu.com